position

Skrg kandungan sy berusia 15minggu. Posisi mana yang sesuai semasa tidur. Mengiring sebelah kanan atau kiri? Sy kerap sakit pingan

7 Balas

Saya baru tanya dr haritu , 28 weeks ke bawah tak kisah baring belah mana . Kalau lebih 28W tak digalakan baring telentang ,

Mngiring je kemana yg awk selesa..rasanya 15w xbsr lg perut blh je terlentang pon...cuma jgn kerap

Saya kerap kali jugk sakit pinggang tpii sy tukar² kjp mengiring ke kanan kjp mengiring ke kiri

Boleh je mengiring kiri or kanan asal jgn amalkan tido telentang sbb dh 2nd trimester

15week ikut keselesaan awak je.. tak kisah arah mana pun boleh try..

tak kisah kiri or kanan . yang penting jangan meniarap jee .

Tak kisah kiri atau kanan. Ikut keselesaan kita