34weeks sakit bahagian kiri ketika tukar posisi tidur

Hi mommies, saya 34weeks saya selesa tidur mengiring ke kiri sahaja. Bila saya nak bangun untuk tukar posisi tidur ke sebelah kanan saya rasa sakit di bahagian perut belah kiri saya. Lepas saya usap usap slow slow baru boleh tukar posisi ke sebelah kanan. Adakah ini normal. Kenapa terjadinya macam ni? Apa pengalaman mommies?

16 Balas

Kalau rasa mencucuk sebelah badan mesti sebab baby ada kat situ. Saya tegakkan badan , tidur dalam keadaan terlentang (bantal kepala mmg tinggi waktu tidur)& usap2 kepala & badan baby (boleh rasa seakan akan benda mengeras kat perut) kemudian baru pusingkan badan kearah lain. Kalau terus pusing, tajam yak mat rasanya. 😊

Ingatkan sy sorang je yg merasa mcam ni, sis pon sama, a'haa betul, nak tukar posisi je terasa mnyucuk sakit,tapi skjap jela, sy sblum tukar posisi sy than perut sambil tukar posisi, tak sakit laa, tapi lpas tukar posisi, baby bergerak 😂

sy pn mcm tu smlm smpai xtdo jam7 xthn prgi hspital trus bila check doc ckp sbab kpla bby kt bwa dan nk ruang jdi tolak tulang kiri kanan jdi skit ..doc sruh blik klau kuar air ktban pecah or drh bru dia sruh dtg;(( mmg skit gila xblh tdo

Kalau saya kena tukar2 posisi tidur. Kalau tidur satu posisi je lagi naik cramp dibuadnyaa. Memang tukar2 posisi tu leceh dan sakit, tapi nak buad camne lagi kann 😅😣

Sy klu mengiring ke kiri or kanan bila nak tukar posisi je mesti menyucuk² lepastu Allah Azab rasa nak patah je pinggang.

Guhhh xpyh ckp sakit dy. Yg merasa thu seksa nk tukar posisi tu mcm mne. Kdg da sakit mcm tu lgsg xbole tido da lps tu

Normal tu sis . nak kurangkan rasa sakit tu cuba urut dengan bidan yg pandai mengurut . in syaa Allah akan kurang sakitnya

Sy kalau da ke kiri.. Nk tukar to.. Memang laa ya allah sakit.. Kalau biaa je kiri lagi kejang hahaha

Sy pulak ngiring ke kiri yg sakit, susah skit nk tukar posisi 😄

Normal sis, rahim kite akan kekejangan sebab baby dah besar