eat

sjk pegnen ni asyik ngidam benda manis je, tu petanda bby girl ke boy? ??

31 Balas

Awal² dlu sy mmg suka pedas n masin n xleh masuk lgsg dgn bnda manis², even coklat pn cleh mkn, mesti muntah.. dah masuk 5 bln lebih baru terasa nk manis².. now 32w n bby sy bby girl..

5y ago

Sma sis.. Awal peknen sy suka makan mangga muda, oren sunkis, ikan pekasam.. Yg manis2 xterasa nk mkn lgsung.. Msok 4bulan baru tringin mkn roti canai cicah susu, susu dgn koko crunch, suka makan coklat..Scan 19week doc kta girl.. Tpi utk kpastian doc soh scan lg masa 22week.. Hihihi xkisah pon laki pmpuan asalkan sihat je. First bby lg 😊

Hmmm... saya pun asyik telan benda manis... ketupat cicah susu... nekbat... macam2 lah... pdahal sy bukan peminat manis2... pergi scan... doktor nmpk belalai... 😅😅😅

girl kot...saya dlu anak first ari2 nk makan manis...ari2 teh ais slmt tk sgkut gdm 😂 tp yg kedua ni xminat manis2 skli gdm pulak 😂

Bby girl biasanye..sy dulu peknen anak girl mmg suka mkn coklat cadbury tu..klu nmpk tu mesti telan air liur dulu..😅😅

saya ngidam benda manis jgk haritu, alhamdulillah scan 3x baby girl. inshaAllah.. now 34weeks 😍

Becareful kalau tak nnt kena kencing manis, mcm saya tiba2 je kena dah kena control dgn mkn ubat :(

Org kata gegirl. hehe mgkin ada betulnya sbb sy suka pedas masa preggy dlu, bby boy 😄

Sya ska mkn benda masam n masin.. Huhuhu benda pedas.. Kebas mulut2 mkn.. Tp mkn jugak.😂

Itu petanda nk dpt GDM sis..hihihi, gurau2x, saya mengidam manis, baby boy 👶👶👶

4y ago

Hehehe, bila dah makan makanan manis2 mula rasa risau pulak. Adeh😅

Stp kali preg bby girl saya suka mkn bnda manis. kali ni sangkut GDM 😂