Ngidam manis jee

Hehe nk tnye kalau selalu ngidam manis ni mcm coklat, aiskrim, abc bnde ii yg manis tu ank laki ke perempuan eh? Sy sjak ngandung ni asyik rse nk kunyah manis je, somi pulk layankan aje, aduh tkut sangkut kencing manis pulk, tpi alhmdulillah results okay tkde gdm pun, bru ii ni rse nk mkn coklat ferero rocher yg mahal tu tpi tkmampu nk beli so tunda laa dlu, hm agak ii ni baby boy ke girl eh 😌😌 ##ingintahu #seriusnanya #firstbaby #firstmom

15 Balas

sy baru hbis pantang Ank no 6..masa pregnt dlu suka y manis2,masam2..pastu pusat sy tenggelam,masa scan pn xdpt tgk.baby tunjuk tapak kaki je 😂..dpt bby girl..Sb Klau ank lelaki sy suka bsolek,masak,xsuka masam,xsuka manis pastu pusat timbul..tak semua perempuan pregnt ni alami perkara y sama..lagi 1 masa pregnt bby boy,perut sis besar tau..masa pregnt baby girl,perut kecil..

rasa xde kena mengena dgn pemakanan awak. sy 1st & 2nd baby sy sejenis sweet tooth semasa pregnant. 1st baby keluar boy. 2nd baby keluar girl. masa pregnant both sy sama. kalau dr segi bersiap sama je. xde satu mls satu rajin. kalau part mknn semua sy boleh makan. dn sy xde morning sickness spjg hamil. dn 22 pregnancy sy sakit celah kangkang start 2nd trimester.

Sye pun asyik nak manis, cake manis, coklat, minuman manis, aiskrim, semua yang manis sampai la 9 bulan. Yes anak sye boy 😂 tapi sye tak percaya pun benda tu, mungkin kebetulan kot

11mo ago

amin belum lgi, tkde rezeki lgi nk scan swasta, tgh tnggu scan kt kk je hehehe

biase suka² manis nie baby girl ,tp klu dpt baby girl ke baby boy pn alhamdulillah rezeki dr allah . yg penting slmt dan ckup sifat . biase klu mgidam nie tk sngkut sbb kte mgidam ..

tak bole nak jangka awak, ada org mgidam cmtuh baby boy, ada yg mcm tuh baby girl. so susah sikit kecuali kita g scan, sbb saya dulu awal tgok more ke baby girl tapi scan mmg baby boy .

saya dulu takde ngidam2 pun, alhamdulillah anak ada jantina 🤪🤪🤪 gurau2, takleh agak awak boy ke girl ke .. kena scan or buat test chromosomes baru tahu

Mitos je smua kalau tanda2 ni pregnant laki , tnda gini prgnant perempuan. Sebab kdang alahan ni tk menentukan pun mgndung anak lelaki prmpuan.

Selalunya org ckp klu manis2 ni bby girl tp xyah pcaya la sbb sy second prgnant tetiap hari mkn manis.. kuar2 ada belalai 🤣🤣🤣🤣

Ngidam manis, masin, masam takde kaitan dengan jantina baby. Jantina baby based on chormose XX ke XY. mitos ja semua ni

hheheeheh, saya masa mengandung tak pernah rasa ngidam yg masam, asyik ngidam manis2 ja, kluar2 baby boy. hahaahhaah