cara kiraan pergerakan baby

Siapa tau cara kiraan sebenar pergerakan baby? Haritu masa appointment dgn doktor, doktor takde brief betul2 pun. Bila tanya pun, jawab mcm hendak tak hendak je. soalan saya, kalau untuk Start kira pergerakan baby, 1) wajib start jam 8am ke? 2) Lpastu, perlu jarak masa berapa minit untuk pergerakan kedua? 3) Dan kalau kita tertidur semasa baby bergerak dan kita tak sedar, apa yg perlu dibuat? 4) ada apa2 lagi yg perlu saya tau untuk kira pergerakan baby ni? Btw saya 27w. Selasa depan dah kna mula kira.

1 Balas

Tempat saya start 9am - 9pm. Dalam masa 12 jam ni mesti cukup 10x pergerakan. Nurse saya ajar selangkan 1/2 jam. Contoh mcm setengah jam pon dia xde gerak tunggu 1 jam. Klu dia x gerak jgk. Try baring n minum air sejuk untuk bagi ransangan pada baby tu. Klu lpas pkul 9 tp masih x cukup gerakkan. Terus pergi hospital. Waktu habis 10x gerakan tu x semestinya sama. Kadang pkul 3ptg da siap kadang lewat. Tp jangan lebih pada waktu yg di tetapkan

5y ago

Ohh. Mcm tu ye? Ok2 baik. Terima kasih ye😊