kira pergerakan baby

Salam mommy.. kira pergerakan baby tu start pukul 9 pagi kn? So saya nak tanya selang brapa jam dan brapa minit untk pergerakan yg seterusnya.. Sbb hari ini dah start kira? Smlm misi terangkn x brapa faham sgt?! Klu baby mengeras dan berpusing gerak² kena kira jgk ke?

1 Balas

Awk kira setiap stgh jam atau sejam. Kalau dia gerak atau kick banyak kali dlm setiap stgh jam, awk kira satu gerakan je. Yup start 9am. Yg penting cukup 10 gerakan dlm 12 jam.

4y ago

🤗🤗