KIRA PERGERAKAN BABY

betul ke cara sja rekod jam mula pergerakan baby ni ? sy tulis jam mula ikutt jam pergerakan baby yg pertama .. stiap pergerakan sy gap 20minit utk sekali pergerakan .. ke nakk kena tulis jam mula jam 9pagi jugak stiap hari ? ni first baby sy .. x tauu nakk buatt mcm mnaa .. ##firstbaby

KIRA PERGERAKAN BABY
10 Balas

Start 9am smpai 9pm kalau mommy x sempat ke x perasan boleh download apps kick counter nnti klau baby tndang tekan je Kt apps lpastu nnti tanda la kat buku balik jgn risau apps tu ada sertakan masa.. Saya buat mcm tu je..

3y ago

Kick counter

Tulis start 9am sis. Tu nurse ajar. Lepastu habis nya tu tengok lha cukup habis tik tu pkul berapa. Tapi sy ni keliru lagi tang mana nk tik kadang tgh busy keja xperasan pulak bby gerak kuat ke x

3y ago

ouhhh mcm tuu yee .. trima kasihh😘 sma laaa sy pun klw busy buatt keja x prsan baby gerakk .. lgi² 2 3 hri ni kerap tidurr smpai x terkira gerakk baby 🤦

gerak atau x mesti kena start 9 pg setiap hari . rekod 9 pg -9 mlm . Boleh guna apps kick counter memudahkan utk Kita rekod pergerakkan baby

sy tulis start dr pkul 9 pagi setiap hri. x kira gerak x gerak, mmg kena start dr 9 pagi

3y ago

ouhhh .... sy dh tbuatt mcm tu hahahahaa hrp nurse x marahh laa nnti 😂😅

start kira bby gerak ni.. bape minggu ye momy2? sy pun first bby.. nnt nk kena jgk ni

3y ago

28week dh strt kira...

kena tetap tulis masa mula semua 9pg.abis 10 gerakan baru tulis waktu cukup 10gerakan.

3y ago

ouhhh okayy trimaa kasihh🤗

Tak pasti tmpt awk check up mcm mna, tp saya nurse ajar kira start dari 9pg setiap hri

3y ago

ouhhh ... sy hritu nurse bgi cth 9.30pgi baby gerakk lpstu kna ckup 10gerakk sblum 9.30mlm .. tuu yg keliruu ...

Kena start exactly jam 9am-9pm. Setiap pergerakkan dlm 30minit kira 1 pergerakkan.

3y ago

ouhhh okayy ... trima kasihh🤗

Saya tulis jam mula 9AM setiap hari.

kene tulis jam 9 pagi