Carta Pergerakan Baby

Nak tya.. Cara pengiraan pergerakan baby.. Saya konfius... Anak yg sebelum ni saya kira ikut jam.. Tp yg baru ni nurse kata kira ikut 10 pergerakan pertama Baby sy ni agak aktif kalau ikut 10 pergerakan kalau start pkul 9 pg,pkl 10 dh ckup pergerakan.

1 Balas

Kena ada Gap masa sis... dalam 15minit setiap pergerakan. kalau dia bergerak, then dalam 2minit dia gerak lagi... tu masih di kira 1 gerakan.. Kalau dia bergerak, then stop selama 15minit kemudian bergerak semula.. baru kira 2 pergerakan.