Baby kurang gerak

Haii saya firstime pregnant baru 3 hari start kira pergerakan baby. Firstday semua okay, saya start kira pukul 9 am dan pergerakan yg ke-10 pukul dalam pukul 4 ptg . Hari yg kedua pula saya lewat bangun so saya start kira pukul 10.30 pagi tapi husband ada pegang perut dan ada rasa pergerakan baby pukul 9 pagi so dia tolong tick kan. Hari yg kedua pula pergerakan kali yg ke-10 pukul 6 ptg lebih. Harini hari ketiga saya start kira macam biasa pukul 9 pagi cuma saya ada tertidur pukul 1 lebih tengahari sampai pukul 2 ptg lebih. Sekarang dah pukul 9 malam tapi baby baru bergerak 8 kali. Saya ada juga belai2 perut kasi baby gerak tapi baby gerak slow je. Tak macam selalu. Normal ke? Hari pertama dan kedua saya kira pergerakan baby yg kuat je. Hari ketiga ni pergerakan yg slow pun saya kira tapi masih belum cukup 10 kali pergerakan. Betul ke cara saya kira? Ke pergerakan baby yg slow pun mmg kena kira? Saya was was sbb macam tak confirm betul ke tu baby gerak.#firstmom #pleasehelp

2 Balas

sy kira asalkan baby gerak. selalu dalam sejam sekali. atau setengah jam sekali. kadang dia tak menendang tp dia bergulung2 kt dalam. tp kalau awak was2 boleh cuba scan luar or terus ke pac. kadang baby mcm diam jee haritu tp bila scan kemain aktif.. cuba minum air sejuk,makan aiskrim or manis2..rangsang dia bergerak

cuba tgk esok pula..if makin slow p check.la