Sangkut GDM

Siapa sini ade mengalami macam saya awal2 check kencing manis dah sangkut GDM waktu usia kandungan 3 bulan? Risaunya Allah je tahu sebab anak pertama ?

2 Balas

gdm masa pregnant perkara biasa sis. saya dulu pun mcm sis risau fikir macam2,.. tapi kena positif saja, ikut cakap doktor, nurse, dietition , kena jaga makan smpai bersalin.. lepas bersalin, minum air gula lg sekali, dah xde kencing manis dah.

4y ago

Best ke rasa rasa air gula tu sis??? 😥kalau mula2 cek, dh kesan kncing manis.. Mcm mna ye.. Dktor trus kasi mnum air gula ke??

Sy sangkut gdm jugak. Mula mula sedih, lepastu dah ok. Sebab ramai mommies yg ada gdm. Cuma kawal pemakanan ja sis. Sy tak la kawal sangat tapi bacaan BSP tetap cun