GDM sangkut lagiii

Siapa mommies yg sangkut gdm? Usia kandungan berapa sangkut? Umur mommies berapa? Kandungan ke berapa? Sy umur 34thn, baby no 3, detect masa 13 weeks 😔 Any advice for me siapa2 ada pengalaman..?

7 Balas

Sye umur 19 ,baby first,detect masa 10weeks…bagi sye kalau still on diet just control minum air manis je pemakanan jaga sikit,kalau dh keturunan ada kencing manis memang tkleh buat apa ii just follow apa yg nurse ckp je

1y ago

Mgtt procedure. Klu dh bukak buku pink akn ada cuma bergantung awal ke lambat kena buat mgtt tu. Mgtt tu minum air gula tu

umur 24, 1st baby, minum air gula masa 13w, result dpat petang Alhamdulillah takde call means tak sangkut gula. sehari sebelum appt minum air gula tu minum air masak je sampai pkul 10 malam😅

saya sangkut gdm. kena on ubat. buat bsp seminggu sekali. umur saya 26. kandungan sekarang dah 12weeks. ini kandungan yg ke dua. anak sulung dah 4tahun.

sy 38thn,baby no 2 detect ade gdm 10week..dan ade fibroid 3cm..mse ank sulung umur 34thn ade darah tinggi

Umur 32, baby 1st sangkut 13week jgk…sy sebab xlalu mkn. Minum air manis je..

lepas berapa hr minum nurse kol bgtau? sy tgh menunggu jugak ni.

1y ago

kalau sangkut gdm baru nurse call, kalau xde dapat call tu maknanya gula normal..

mcm mna bole detect gdm awal2 ye?

1y ago

Sbb ni third pregnancy, masa pregnant no 2 empat tahun lepas sangkut masa 7 bln. So by procedure awal2 dah jene minum air gula tambahan plak faktor umur