Sangkut GDM ke tidak?

Result sy ni sy rasa takde masalah gdm... Tp nurse kata sy sangkut gdm... Korang rasa sangkut kencing manis ke.. first time ni..

Sangkut GDM ke tidak?
8 Balas

kalau puasa bacaan gula 5.3 tu kira sangkut dah. Kalau di klinik yg sy check up ni bacaan normal bawah 5 utk yg berpuasa dr 10mlm - keesokan hari nya. lepas 2 jam minum air gula bacaan perlu bawah 7.8

dia bukan kira bcaan tu berapa..dy kira,sebelum mnum gula result brpa,klau dh lpas mnuk gula result xbolih lebih bnyak pda yg sblum tu..klau lebih..dkira sngkut

Suppose to be puasa kena 4.8 ke bawah.. Tu mmgbsah sangkut klu 5.3 walaupun result after 2 hours cantik

Klu KK mungkin rasa dh sangkut sbb kira borderline dh tu utk fasting blood sugar

Atas 5.1 skg dh sangkut gdm

klu 5.7 mmg gdm..normal 5.1.....sy dlu 5.5 doktor brthu gdm

sangkut yunk.. 5.7 sangkut.

tu sangkut gdm la tu