susu anmum

Siapa sini ada pengalaman minum susu anmum?betul ka baby dlm perut cepat besar klu minum susu anmum..and apa susu yg bgus d minum utk ibu mengandung..bole suggest x

34 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

dulu sy minum kjp tp rsa cm manis..so lbhkn air jgn ikt sukatan dorg bg . gula tu yg sebabkan baby bsr bkn susu..btlkn klu sy salah ye😁 tp nurse pn psn klu nk minum susu ke ape ke krgkn manis tu..mcm tu jgak mitos yg ckp vit yg klinik bg tu blh bg anak bsr la apa ala. kpla baby bsr la apa la

Ok je.. Sy minum susu anmum segelas sehari. Minum masa pagi je. Tak ikut sgt minum dua tiga gelas sehari. Kata org la.. Susu anmum bgus utk pkembangam otak bayi dr bulan pertama sehingga bulan keempat.

1y ago

sama laa saya sis .saya minum segelas jak sehari waktu pagi .malam pula minum dutch lady full cream .alhamdulillah tiada kencing manis ..

1st preggy, Mula2 je mnm susu anmum. Pastu xbole telan. Tukar pd kalsium tablet. Baby kua 4.1kg. Xtaw sb susu @ kalsium tablet. Tp sy mmg drp family rangka bdn besar. 🤭

Sy minum anmum okey je..sebelom minum anmum cek ada kencing manis..dh minum anmum cek bsp okey plak..sy minum anmum sebab badan penat kalau x minum susu..

Kak ipar sy minum anmum dia kta mmg pyebab bby besar n bby dia lahir pon mmg besar tp sy mnum susu kmbing jer alhamdulilah ank pon xda kuning

Pengalaman saya sangkut kencing manis lps consume anmum..so 2nd n 3rd baby sy minum susu biasa je then semua ok saja..

3y ago

ye.. sama la mcm sy..

Freshmilk je sis. Sya pnh minum anmum. Manis sgt, walhal tk letak gula pun. Tkot nti kencing mnis wktu preg pulak

Saya skng minum anmum..Perasa coklat kurang manis..Tp saya kurangkan skop die dri 3 ke 2 1/2 skop je...😊

Anak 1st saya minum susu kambing..lahir 3.38kg..ank 2nd saya mnum anmum..lahir 3.35kg..

3y ago

Owh..ok tq sis..

sy minum Anmum masa pregnant tapi masuk second trimester kadang2 je minum.. baby lahir 4.2kg..