susu anmum

Hai mum smuanyaa..nak tnya btl ka kalu minum susu anmum nnti baby dlm perut besar?

14 Balas

bby besa bkn sbb susu tpi sbb kndgn gula dlm susu tu . klau sis nk minum bole doc kata tpi kne kurg kn sukatan lebih kn air masak mse bancuh susu tu . sy dlu minum berat sy naik 2kg . reffer doc . doc tnye minum susu ap . sy kata annum . dy suh kurg kn sukatan susu tu . sbb annum kndgn gula tinggi doc kata jdi tkot nt awk ari2 minum kne kencing manis dn buat bby jdi besar sgt dlm kndgn .

5y ago

same same

Saya dari awal preggy sampai week 40 ni denga anmum. Baby okay alhamdulillah. Kurangkan sukatan, minum sekali sehari and at least 2l air masak

Sy minum susu anmum sebulan terus naik 6.5kg.. Sampai suspect pre eclampsia.. Skrg dah stop anmum, minum susu kotak dutch lady je..

5y ago

Bkn berat baby, bila scan baby still kecil.. Tp berat bdn sy yg naik mendadak dlm masa sebulan..

Doktor n nurse yg sy selalu check up sy selalu ckp mcm tu sbb kandungan gula susu tu tinggi

Tak juga..sya dlu mengandung kn anak ptama minum susu anmum..ok saja berat anak 2.72..

Throughout pregnancy minum anmum. Berat sy naik 8kg only, baby keluar 3.12kg.

Tak pasti Pula... Sy pun mnum Anmum Dan bby kluar mmng bsar😂😂🤣

5y ago

Besar sangt ka sis? Berat bany brpa

Tak de lah..sy minum Susu annum tak pun..jgn byk sgt minum je lah

Boleh kurangkan 2sudu drpada 3sudu.. dn minum sehari sekali saja

dan kena paksa beranak nanti mcm kawan sya..sebab tinggi gula.