Kencing manis

Siapa sini ada kena kencing manis? Td nurse bgtau ada kencing manis. Takutnyaaa ??

15 Balas

Sy pon ada gdm. Kena la pantang sikit bab manis ni. Sbb pikir si comel dalam perut ni. Tapi kadang mulut ni nak makan manis jugak sy makan je sikit 😆 Tapi time bt bsp jaga pemakanan jgn bg lebih bacaan yg nurse tetapkan.

4y ago

Makan last pukul 6.lps tu dalam pkul 9 mlm tu awak blh minum susu low fat ngan biskut 4 segi tu. Salah 1 punca naik bacaan pon sbb kite x makan sama. Hari utk bt bsp tu jgn makan kentang, laksa. Nasi mkn sikit ja

Saya. .tp alhamdulillah bsp result cantik. .masih gdm on diet. .tak amik sebarang ubat atau insulin. .usia kndungan dah 31mggu 4hari. .jaga mkn yg penting

4y ago

Blh je sis nak mkn tp control yg manis2. .

nak tanya kalau kita ad kecing manis kan kena pi klink 1hari 4 kali kan.. klau kita ad alat tes sendiri kna prgi klinik jgk ker atau xpayah dah

Kwal pemaknan lah jgn risau sngt k kakak sy pon kena kncg mnis ms prgnan p lps slmt berslin dah xde p kwl pemknan lah tu penting

Baru nurse call ptg td aduii sangkut ,khmis ni kne jumpa dia..hrap kdungan baik2 aje la .

4y ago

Tula harap semua baik baik .. harap segalanya dipermudahkan ye

Sy pun kena kencing manis.. kena ambik darah, check bsp n jumpa doktor diet 😂..

Saya gdm on insulin.. Esok kena jumpa pakar.. Siap kena bwk bary bby dh.. Pregnant baru 34minggu

4y ago

Sis kena tahan wad terus ke

gdm kena mse hamil je..kena thn wad..tp kejap j..jaga makan🤗

Sblm sis checkup, sis ada rasa simptom lain tk...

jaga makan awak...kalau on diet control ok lagi