cara atasi kencing manis

nurse baru kol td ckp kne kencg manis.. bagaimanakah cara utk atasi kncg manis ketika hamil?? ??

5 Balas

Bila dah nurse confirmkan ada GDM, x dpt dah nk atasi².cuma kena kawal je.GDM ni bila beranak nanti hilang la.kawal bacaan BSP je(biasanya 2minggu sekali).Nti jumpa dietian dia ajar cara pemakanan.

Jg permakanan, amalkan suku suku separuh, banyakkan minum air kosong, exercise, kurgkan makanan n minuman tinggi karbo n gula..

jgn mkn nasi kanji..seeloknya guna beras perang...bykkn mkn syur n mkn epal hijau..jgn mkn mnis2 k....

Elakkan ambil gula n makanan manis..lepas makan.minum air kosong sebanyak.mungkin..

Buat sup lobak putih

1y ago

lobak putih tu mcm mana nak hilangkan pahit dia ya