Scan tvs tapi tidak nampak janin

Siapa pernah ada pengalaman scan dr bawah, kantung ada tapi tidak nampak janin? Sy sepatutnye ikut lmp 9w, based on 1st scan = 8w tapi pergi scan smlm baru 7w..tapi nmpk kantung shj lah

4 Balas

Awak baru kawin ke ? Kalau baru kawin kita rasa normal je sebab kita punya pengalaman tau pregnant lepas 3 bulan kawin , bulan 12 last period, bulan 1 saya tk period and bila scan dr tvs scan tas tk nmpk kantong pon and dr ckp rahim menebal je maybe sebab tk uzur lgi. So dr bagi ubat turun darah tpi saya tk makan sebab risau kot kot ada rezeki tgh menempel. 17/2 saya try luck lepas dpo bulan 2 saya buat upt . Naik double line . So kalau kira dri lmp saya punya kandungan dalam 7w tpi bila scan kantong tkde and rahim masih menebal , so dr saya decide buat beta hcg . Keluar result mmg saya preg tpi masih baru lgi 2-3w. Tk sama rupanya usia kandungan dgn lmp . Maybe masalah hormon saya and (saya mmg regular period tiap bulan tpi kalini je bulan 1 skip) so dr decide untuk dtg lgi 2-3w tpi saya ganjakkan terus smpai kandungan 7w. Alhamdulillah kantung dalam rahim and baby dh ada heartbeat. Pgi kk rupanya kandungan bukan 7w, 9w dah . Apa pon trust je pada diri dan kandungan kita. Semoga yang baik2 untuk awak dan kandungan . Mungkin baru lgi and baby tk nmpk tgh nyorok ✨💓

6mo ago

Sy dah 5 tahun kawin..result 1st beta hcg sy dah pregnant 8-10w..skrg tgh tunggu result 2nd beta hcg samada bacaan dia menaik atau menurun..thanks atas kata2 semangat sis pada saya..🥰

Saya la tu,kalau betul tak nmpk klinik akan refer hspital, refer pakar o&g, sllu tggu 2w. Tapi pda pngalaman saya, 2x prgnant 2x kntg kosong, dorg mmg bawa sya refer pakar, tapi tak sempat jumpa pakar sy gugur sndiri, sbb mmg kosong kantung, jantung tak ada semua, n sya dah 12w msa tu, tpi kantung stop besar 9w gitu. Doa baik2 sis, Insyallah semoga baik baik saja

4mo ago

sis maaf saya nak tnya berapa lama sis spotting tu ya sbelum keguguran tu???

doktor kata mcm mana sis...

6mo ago

Thanks sis

Irregular period ke?

6mo ago

Period on time tiap bulan