scan tak nampak janin

Ibu² pernah ada pengalaman scan 9weeks tapi hanya nampak kantung 6w4d? Janin x nampak masa scan. Next appointment lagi dua mggu untuk scan. 1st time alami situasi ni 😢

6 Balas

sama macam saya sis. dulu kantung saya 5w 2d. sminggu lps tu ada spotting pergi scan kantung saya hanya membesar 5w 3d belum ada janin n heartbeat. so dr dh diagnosed missed miscarriage. saya scan kali ke tiga dgn dr lain. dia kata saiz baby spatutnya sudah membesar. skiranya sminggu lps ni masih lagi saiz ni maksudnya janin tidak menjadi or sihat. so after a week saya decide cari dr pakar lain. dia scan tvs. Alhamdulillah ada janin n heartbeat. so dr kata mmandangkn period saya irrigular spatutnya kndungan saya yg 9minggu tu, tapi saya punya proses penempelan lambat so time tu dr kata saya punya baby baru 6 minggu. as long momies takda spotting or turun darah in shaa Allah ada harapan. saya pun mengharapkan jawapan mcm ni masa scan haritu. harap jwpn ni boleh tlg momy boleh kurang risau dan doa bnyk bnyk ye 💖

3mo ago

Terima kasih mommy ❤️ sy pon ada pikir nk p scan klinik lain..tgh pertimbangkan sbb klinik yg sy p 1st tu ada bg appointment lg 2 mggu untuk 2nd scan..

Sama macam saya sis, 6w kantung kosong + tak bulat elok, dah risau dah. Kelmarin scan kali ke-2, 8w alhamdulillah nampak janin + jantung berkelip². Jangan risau ye, baik² je tu.

3mo ago

In shaa Allah sis, Allah mengikut sangkaan hambaNya. Ni je saya pegang supaya kekal positif.

sama saya scan 7w nampak kantung je size 6w5...lg 4 hari 9w saya Akan pegi scan semula.. so far alah mcm biasa, xde spotting xde sakit perut

3mo ago

semoga yg baik² untuk sis..doakan sy jugak ya..

ye sy mcm tu..tp dh ggur...slagi takde spotting atau bleeding inshaAllah ada harapan

3mo ago

gugur tu mcm mna ya..turun mcm darah period ke..

jangan risau ok.. selagi xde spotting or bleeding ada harapan lg

3mo ago

Terima kasih aien 🤲🏻 doakan ya

maybe persenyawaan lambat kot

3mo ago

doktor cakap mcm tu jugak..so next appointment lg 2 mggu..