Bersalin Induce

Siapa kat sini ada pengalaman bersalin induce? Bole share tak? Saya tadi gi klinik macam biasa checkup scan semuaa. Lepas tu doktor suruh gi hosp scan, and terus admit ward. Disuruh bersalin paksa esok sebab baby kecik. Sekarang saya 37week 5days , takut jugak .hmmmm

11 Balas

Ank sulung sy kena induce sbb over due.. Tp Alhamdulillah Allah permudahkn urusan sy.. Masuk ubt 6.30 pg trus contraction..kul 10 lbh check jln dh 9 cm.. Trus kena tolak masuk labour room.. Skali teran je bby dh kuar.. Mungkin sbb bby kecik je 2.5kg..tp atas org jugak.. Ada yg mudah ada yg susah.. Semoga dipermudahkn..