Bulan 12

Siapa due bulan 12? Mommy dh prepare barang2 baby ke? Seeloknya beli baju baby newborn dlm berapa helai ye? Pampers nb berapa pack? Anyone nak share if dont mind.. ☺️

52 Balas

Sy due date 15.12 pun tk prepare apa lagi. Bru 3psg je beli bju NB tu pun sbb bising kat en. Suami sbb risau kot2 t'beranak awal ke kn (sbb adik ada sjrah branak awal) beli Just buat stndby. Mgkn pghujung bln 10 bru btol2 mla beli brg. Tp skrng ni pun kpla dah dok risau je smpi ssh nk tido mlm dok pikir. Stress... En. Suami relex ja... Hahahaha... Sbr jelah.

5y ago

Tu lah.... Mls nk pikirkn sgt. Spnjg pregnancy tk nk stress2 lgsung. Kte ikut suami jaaa... Sbr kna kuat lah sket. Heee...

Sy tak beli apa2 lagi. Due bulan 12 tapi sbb doctor ckp baby ada masalah so tak boleh nk expect apa2. Mood nk beli brg pun takde sbb doctor ckp kemungkinan baby tak sampai full term. 😭 Sayu hati ni. Tapi seronok sbb setiap hari baby gerak active lagi.

5y ago

Allah tolong sis. Allah lebih tahu yang terbaik ye sis.. saya dengan rendah hati minta sis bertabah.

Sy dh lepas, bln 12 gak...huhu...bju nb mommy xyah beli byk sgt, sbb 6t baby pkai kejap jer sbb baby cot membesar...pmpers nb sy beli 1 pack jer dlu sbb nk tengok baby sesuai x dgn pmpers tu...bile agk2 x de masalah bru beli buat stok...

Saya pun due date bulan 12 ne.. tpi utk baju nb sy akan beli 3set lengan pendek / 3set lengan pnjg.. pampers 1pack jer dlu.. sy tak beli byk2 sebab bby cpt membesar.. kjap jer bole pkai. Nti kna beli lgi baju size besar pla..

Tak beli pape lg😂😂 sebab dua dua boy, yg 3rd ni girl so cm tk cye lg. Ingt next month nk pegi scan lg and lepas scan baru pegi shopping🤭🤭 baju newborn tkyh beli bnyk bnyk sbb baby cepat besarrr

Baju new born xyah byk sgt..sbb baby cpt mbesar..beli 0-3months pun ok size. Pampers tu beli byk pun xpe sbb baby byk berak nnt..jom join group..blh share apa saja.. https://chat.whatsapp.com/FerWesZrVDt02UWLSbAkdk

5y ago

Wc dear.

Sy beli semua keperluan sikit-sikit, pastikan yg basic² tu beli dlu, baju pon sy start beli dah masuk 6bulan, sy tak beli banyak² sbb for sure bila baby dah keluar nt sy akn shopping lg baju dia 🤣

blh dah godek2 shopee tu.. hehe.. bergantung pd org, ada yg kata jgn beli awal2.. macam sy, skrg pun dh rasa tak larat, sy expect nanti makin lama makin tak larat nak jalan.. huhu

Cuba refer list ni kalau nk beli barang. Hehe kuantiti rasanya agak2 pun blh. 🤗 https://my.theasianparent.com/barang-bayi-yang-perlu-disediakan-lupa/?utm_source=search&utm_medium=app

Due 27/12..satu ape pon Tak beli lagi..pakai yg kakak² dia pnye dlu sbb yg kakak² punye dulu masih elok&baru...tggu repeat scan 28week nty kompom bboy baru bli sikit² 🤗