Beli baju baby newborn berapa helai

Assalamualaikum nak tanya baju untuk newborn seeloknya beli berapa helai ya.dan baju apa saja yg harus beli..#pleasehelp #firstbaby

2 Balas

Saya memang takde beli baju newborn. Semua baju dia 0-3m / 0-6m. Sebab baby cepat membesar, nanti tau2 tak muat dah baju. So better beli besar, boleh pakai lama. Berapa helai tu depend pada u. Beli yang berlubang, sleeveless, long sleeve, short sleeve, rompers

2y ago

trueeeee, sekarang tengah stress, my baby masuk 4bulan tapi some baju 0-6 dah tak muat😑 baju baru2 cantik2 lagi tak puas tengok baby pakai😩

Baju rompers sis kalau nak senang sbb dia sauk je , lepastu baju lubang2 tu ikutla sis nak beli berapa helai, baju lengan panjang dan pendek. Jgn beli bnyk sngt sis. Sbb nanti baby cepat besar

2y ago

Hmm tak sure jgk sis, kdang tgok pada badan anak. Ada yg cepat besar. Kalau anak cepat besar sis kne spair beli jgk baju yg saiz 3-6 bulan. Kalau newborn beli yg saiz 0-3 bulan.