GBS

Siapa ada pengalaman pregnant and GBS +ve? Nanti kalau bersalin on antibiotics kan? Baby kena tahan nicu berapa lama? 29week baru tahu GBS carrier?

6 Balas

InsyaAllah dalam 3 hari ja.. brgantung juga keadaan baby.. mommy kena alert.. daftar masuk lr terus noted ke nurse saya gbs positif.. pengalaman saya.. memang risau.. terus doakan yg terbaik.. Allah maha memelihara segalanya.. semoga dipermudahkan urusan mommy yaa

ank sy masuk nicu 1 hari je..pastu masuk nhdu 3 hari,6 hari wad kanak2...sbb nafas laju n jangkitan kuman dlm paru2.on antibiotik 7 hari,pakai oksigen,hari ke 8 doc cabut untuk monitor..hari ke10 da boley discharge

sye penah.. anak no 3..aah..kena cucuk antibiotics n alhamdulillah.. semua ok.. baby sye xlame pon kena pantau.. dlm 2 3 ari je aritu.. jgn risau yee.. doa bnyk2

Alhamdulillah masa anak first sy ade gbs and time bersalin on antibiotics tpi alhamdulillah anak tak kene nicu ... insyallah doa bnyk2 minta baby xkne nicu...

Betul. ibu akn on antibiotik start masuk wad setiap 4 jam. mcm saya baby tak kena tahan nicu. esoknya discaj sama2.

sy gbs sejak ank first . masuk nicu dlm 3 ke 4 hari tak silap sy la . ke 5 hari mcm tu . sy lupa dah .

2y ago

@Qis kashaf Fahmy , masuk kan ubat dekat vagina tuh untuk keluarkan keputihan tuh ke bagi bersih ?