GBS carrier

Hi. Saya baru dapat tau yang saya adalah GBS carrier. Lepas bersalin nanti, adakah baby saya perlu dipantau di NICU?

3 Balas

Selalunya baby yang di pantau NICU ni, bila ibu tak sempat diberikan antibiotic semasa labor. Pengalaman saya, anak saya tak di tahan di NICU. Kami berdua discharged pada hari yang sama. Awak cuma kena alert dengan tanda2 bersalin je. Cukup ada satu tanda terus pergi ke hospital.

Baby saya tak ditahan di nicu pun, ditahan di scn saja untuk doktor pantau dan on antibiotik ke baby

Tgk pde bby kot sis...saya ank no 1 dan 2..dua2 kne thn di nicu..ank first 10hr ank ke dua 4hr

8mo ago

Saya ad gbs dr awal pregnant