GBS +VE ON ANTIBIOTIC 40W3D

Ada tak mommy2 yg GBS +VE, Kalau Mom GBS +VE biasa baby kene tahan berapa hari dekat wad?#firstmom

5 Balas

Hi mommy, haritu saya gbs carrier jugak. Baby ade demam after delivery walaupun bersalin czer. So kene on antibiotik 7 hari. Pastu ade kene kuning jugak. So terpaksalah duduk bawah lampu biru and dr mintak room-in dgn baby supaya boleh bagi direct bf. Total kene check in kat scn 10 hari

baby xkne tahan sbb dah mkn antibiotik. ms nk bersalin tu Dr masukkan antibiotiok lg melalui drip

hi sis. saya GBS +ve. Bersalin baby ke2 37w4d on antibiotik 2 kali. baby tak kena tahan

sy haritu bersalin antibiotic kurang 6jam jd baby kne tahan wad 2hari..

Hai sis. Biasa baby kena tahan ward 3-5 hari.