muncung itik

Siapa ada pengalaman kena sumbat muncung itik? Dan apa sebab ?jomm share , sebab saya baru je kena , sebab bleeding dan tetiba ada ketulan darah keluar, masa tu ingat dah keguguran, tapi Alhamdulilah Allah masih bg peluang jaga amanah ni.

59 Balas

Pnh.. 3 kali.. Keguguran. 1st kt emergency ward, pastu kne tolak g o&g ward.. Kt sane 2 kali.. Mse siang doc korek nk check.. Lps jne korek msh rse sakit lg.. Ala2 senggugut, tp lbh kuat lg.. Xleh duduk straight atas katil.. Ngerekot je.. Mlm tu lps kncing ade lg ketulan keluar.. Lps tu xsakit dh. Then depa korek lg, last.. Esok dh discharge

Pernah... Sepanjang mengandung first baby ni.. da 3 Kali kne muncung itik ni😌 first kne time preggy 8weeks sbb bleeding.. Kali ke 2 & 3 kne brpe hri yg lepas.. preggy 35 weeks.. sbb bleeding jgk.. bayangkan.. dlm masa 1 jam kne 2 Kali muncung itik ni.. sbb dokter lain2 yg check.. first doc mmg xsakit.. 2nd doc sakit wehh dia buat😭

Hahahaa.. Pernah kena sebab turun spotting coklat.. Tapi alhamdulillah sehari saja.. Mgkin sbb trlalu letih sama kot.. Wktu tu sy preggy 2bulan nk msok 3bulan..jenuh dok tarik hembus nafas mcm org nk beranak.. Hahahaa.. Tapi nasib dpat relax kn diri😅

Pernah kena, 3 kali jugak, masa tu baru 2 mggu lepas brsalin. Dr nak check sbb tkut ada jangkitan kuman kt rahim, sbb sye demam tinggi. Awal2 tu takut jugak sbb mesti bleeding lpas masukkan speculum. Lama2 dr pesan jgn keraskan bdn, relax. Bru la okay.

Pernah masa first kandugn bulan 12 thun lpas..pagi masuk tgh hri trus kegugurAn n masuk lagi..dan alhamdullah lepas tu mgndung balik..alhmdllah syukur skg sudh nk masuk 7 bulan kndugn..kosong sebulan saja waktu gugur ritu..pastu mgndung balik..

Sama kes, keluar darah ketul-ketul waktu 7w. Then kena muncung itik tu utk pastikan takde pendarahan luar rahim. threatened miscarriage. Mkn Duphaston n bed rest selama 2 minggu then follow up pakar. Alhamdulillah sekarang kandungan dah 35w 5d.

4y ago

Masih keluar darah lg ke sis , lama tak sis bleeding

Pernah... sakitnya nasib baik tu doktor pelatih byk membantu.. kena gi doktor yg garang 😅 mana x takut. Masa tu pi check sebab bleeding tapi alhamdulillah ok jgak asbabnya sy penat dan perlukan rehat. Skrg dah 33 weeks 2 days... 💕

Saya kena juga, sebab awai mengandung scan kt atas x nmpak apa, saya dgn husband dah getaq, pastu doc scan guna muncung itik, Alhamdulillah nampak denyut jantung dya walaupun keciq lgi n ada kt bawah

Bleeding mse 6week, 3kli kne mcung itik ..first bleeding coklat, second bleeding seketul besar tapak tgn,third xpuah hti pegi lg check..tp xde msalah ape pn,bby ok, skrg alhamdulilah dah 33week.

4y ago

Sebulan cmtu.

Pernh 4x tpi lain2 bulan sb ada bleeding n keputihan.. kna seluk tkut ada buka jln fktor kegugurn kt doc tpi keajaibn allah alhamdulillah smua ok smpai skrg sy dh 25 mnggu 4 hri.. bby pn siht..