saja nak luah perasaan

Setakat sy terjatuhkan gelas then pecah...baru first time...skli kne marah...smpai kata lain kali takyah masak lagi dah makan malam utk dia...dia balik kje nk trus tdo...esok tak nak balik rumah katanya...ble pecah ni semua bala katanya...ada bala lah ni nak datang...tu pecah..mnyusahkan betul....sentap hati ni...kita oenat masak,bsuh bju,sdai bju...senang cerita uruskan rumah...dgn busy adik brdik dtg rumah msak smua...letih sgt...mlm dia balik trus layan dia...tak pernah mngeluh penat ke..letih ke...sllu tsnyum wlopon pnat nauzubillah....tp xpernah dihargai...ada je bnda nk mrungut...itu x kena ini xkena ..hri ni pcah cawan dia punya emo lagi truk...walaupun cm tu...dia lenguh bdn ke kaki ke...tetap urut walopon hti ni tluka n dia bt xlayan je...bt kte mcm hamba...sedih sgt hati ni...kadang rse nak lari jauh je...xnk bgntung kt sspe...tp ntahlah.....tluka sgt hti ni...xtaw nk ckp cm ne...

2 Balas

Sabar sis. Paham perasaan tu. Lelaki ni biasa la sis, kalau nak marah, time tu jugak nak marah. Paham dia pun penat balik kerja satu hari. Sbb dia pikir kita duduk rumah tak penat macam dia pegi kerja. Kita kena doa banyak2 je la sis supaya Allah lembutkan hati dia. Suami sy garang tak bertempat. Selalu tinggi suara, sy dah la jenis sentap, tahu2 meleleh air mata. Tapi masa masak, sy selalu doa lembutkanlah hati dia bila dia makan masakan kita, biar dia selalu sayangkan kita. Time sujud terakhir pun, doa lama2 mintak Allah permudahkan segala urusan. Kita dah usaha macam2, biar Allah yg uruskan semuanya. Sabar ye sis ♥️

Sabar ye sis.. hurm.. evry solat sis doa mg Allah bg husben sis tu sifat sabar... Amalkan doa2 trtentu tuk d bc d stiap solat... Jika sis bgun tgh malam tahjud sis doakn mg husben akn berubah jd the better man... Sis jgn stress2 k.. xbaik tuk sis dan kndungan...😞