Dosa ke xde zuriat ?

Seronok nya tgk adk ipar dah prgnt . Tp sy x prgnt lg . Mak sy sllu ckp " ckp mengandung2 tp x mengandung2 pon ko ney " dan lagi " ala entah2 ko tu mmg x mgandung tp ckp mgandung " sy dah kguguran 2x tahun ney dan tahun lps .. tp tahun ney scan kantung dah leper ... Bila ckp psl prgnt msti mak sy akn ckp mcm2 kt sy ... Kdg2 tu sedih jgk ade org tua tp x pnh mdoakan ank yg baik2 . Malah lg diherdik nyaa sy xde anak 😔 klau owg lain sy x kesah . Tp ney ibu sndri .. yg mlahirkan sy 😔 rse terkilan tu xyh ckp laa . Kdg rs xnk blk kmpg tgk owg tua 😔😔😔 smpai ke hr ney sy xpnh bcerita pd somi yg mak sy ckp mcm2 psl sy x prgnt 😔😔😔😔😔

26 Balas

Ibu saya sendiri pernah cakap "ibu rasa ko ni takkan ade anak kot kak". Sedih ya ayat mcm tu keluar dari mulut ibu sendiri. Tapi ayah lah yang selalu tenangkan. "Inshaa Allah rezeki tu akan datang, jangan banyak fikir yang buruk. Banyakkan doa dengan yakin. Nampak je baby, teruskan berdoa". Alhamdulillah nak masuk tahun ke 5 perkahwinan. Saya disahkan mengandung. Awak jangan sedih ya. Doa yang baik2. Inshaa Allah akan sampai pada masa yang tepat.

2y ago

mcm tu jgk la mak sy ckp gn sy kak 😔 dia tau sy prgnt tahun lps tp dia x mdoakan utk kandungan sy . tp dia lg ckp " ala tah2 buncit jew prut ko tu . ko bkn ngandung pon " smpai laa sy kguguran sy pantang sndri walaupon sy kt uma mak sy mse tu . mak sy ckp " ala nk btpe laa btungku2 ko tu bkn ggur pon dtg bulan jew" sy xtw mn silap sy kak pd dia . sy pon xtw smpai bila bole hadap semua ney ... sy kdg sedih owg lain ad mak doakan ank y baik2 tp aku lainn . mak sy klau ckp mcm tu kdg dpn akak2 ipar sy . akk2 ipar sy laa y sllu ckp sabar laa dikk ... akakk ! trme ksh nasihat dan doa nyaa ❤️