Ikan berbisa

Hi semua, betul ker ibu hamil tak boleh makan ikan berbisa seperti keli atau gaguk? sy teringin nak makan ikan-ikan macam ni.. thanks sudi berkongsi ilmu...

8 Balas

Boleh sis. Sy hari2 nak makan ikan keli kalau diikutkan hati, tapi sy pilih ikan keli yg saiz kecil. Crunchy bila goreng & takde lemak sangat bagi sy. Ikan tuna laut dalam, ikan buntal, ikan pelik2 yg di laut dalam tak boleh dimakan. Sebab mengandungi merkuri tinggi & racun. Boleh tengok dalam Google atau YouTube. 😊

4y ago

selagi belum mgandung bedal aje sis..y xblh dlm pantang

Waktu preggy makan la apa pun(ikut badan masing2).. Tp makan la dlm berkeadaan sedahana.. 😉😉 nnt lepas beranak tu yg nk kena pantang itu ini x boleh makan. 😅😅😅

4y ago

betul jgk kan.. hihi terima kasih

Mkn je la sis boleh je sy smnggu ngidam ikan keli smnggu tu la menu sy ikan keli smbal tabur

4y ago

terima kasih 😁

Rasa nya boleh Masa preggy Ni Kalau berpantang baru xleh makan ikan berbisa.ikut bdan jugak

4y ago

Terima kasih 😊

Haritu sy makan je ikan keli sbb teringin sangat. In shaa Allah takde ape2 laa kot 😊

4y ago

Sama2 😉

Boleh ja .. saya bedal ja smua .. Alhamdulillah , xdak apa²

4y ago

Terima kasih, lega rasa hati..

Saya boleh dikatakan hari2 mkan ikan keli 😆😆😆

4y ago

tu la, teringin sgt 😂

Knpe xboleh? Sy mkn je ikan keli..

4y ago

hihi.. ada org bgtau x boleh.. thanks