makan ikan berbisa

Preggy 1st trimester boleh ke mkn ikan berbisa mcm keli n pari?? Sbb ada yg ckp boleh mkn. Ada yg ckp jgn mkn. Pencerahan pliss, tq

7 Balas

Sy ada baca kat gugel kata better elakkan, tapii sy ada makan jga sbb sedap sangat lgi2 mak yg msak hahaha, tpi makan berpadah lh alhamdulillah skg dah 8 bulan.. doa yg baik2 ja

dh setahun rupanya post ni..msti ank sis ni dh bsr ni..hehe...mg sis dan ank sihat sntiasa..aamin

Sis cuba secubit dulu. Kalau perut okay, makan la lagi sikit bagi lepas tekak tu.

Tk pernah denga plak.. sy makan je dua2 tu.. keli feveret sy 😋

5y ago

Tula. Sbb menu mak hrini ikan keli. Xjamah takut kecik hati dia kn. Tp ada jgk relatives ckp jgn mkn. Tu yg kompius😂

mgandung blh je bedal smua..y tak boleh dalam pantang aje

Boleh jer makan kalau takder allergic.

Maaf sis, tak pasti