Bila dan berapa kali?

Hi semua selamat tengah hari kesayangan 🥰 Min nak tanyalah, Selalunya bila waktu anda semua lakukan ujian UPT ya?🤔 Dan berapa kali anda lakukan?😟 Jom kongsikan di bawah😉

Bila dan berapa kali?
156 Balas

x pernah buat...sbb x mracang nk ada baby awal...tp lepas pda 2 minggu mjaga mak saudara kat hospital selayang y tegah tenat...suami dtang ambl, kbetulan ada sepupu y lain datang tlong jgakn mak saudara...hari minggu kuar dgn suami niat nk cari barang dapur, tp tbatal sbb sy rsa pening n muntah2, kbetulan lalu depan klinik swastar, suami trus bhnty n dpatkam rawatan...n dsahkan sy mgandung dlm 5week...first baby, now dh 2 bulan baby girls sy...🥰🥰🥰 mmg x ada pgalaman guna UPT🤭🤭🤭 #al-fatihah bt mak saudara ksayanganku😊

3y ago

wahh.. nnti prgnant akn dtg sila lh cuba guna upt.. best😁 alfatihah bt mak saudara ksygn sis..🤲

Saya punya test masa, saya dah 4 bulan.. Sbb saya tak tahu yg saya pregnant.. Badan naik.. Alahan baby pun takdak, tkdk tanda ii kata preggy.. Tpi pelik period tk datang dri bulan 3.. Hihi pi kk nurse cakap dah pregnant 4 bulan.. Hihi alhamdulillah, skrg dah 30 minggu dahh.. Due 14.01.2021

3y ago

semoga dipermudahkan urusan awak 🤲

period saya tak stabil .. kadang period kadang x period .. boleh tahu pregnant ni pun sebab husband suruh .. dia cakap saya lain macam .. sampai merajuk dia suruh saya test .. saya pulak tanak .. ye la .. dah period x stabil kan , x sangka pulak sebulan nikah dah lekat 😂😂 Alhamdulillah rezeki

3y ago

sama lah. sy cek pun sbb laki suru bbrpa hari yg lalu sblm cek tu hehe

x ingt lh brpa kali test. tapi sy ingt sikit2 lh masa tu lewat haid dan sy test sekali naik double line . lepas tu sy cuba 3 kali lagi. 2x yg biasa punya, sekali tu last upt digital clearblue. terus tu d lain masa sy saja2 test pdhl tau tgh prgnant.. jadi spnjg masa pregnant dulu tu dah 5x test. hihi

Lepas 2 minggu lewat period. Sbb kitaran haid saya biasa regular dan lmbat seminggu tu agak biasa sbb stress atau perubahan diet. Masa first time buat UPT tak nmpk lagi double line yg clear sbb lupa nak test urine yg pertama lepas bgn pagi. Buat blk lepas seminggu baru nmpk jelas double line. ☺️

kenangan check pada 30july2019 , 2 hari lewat sebab rasa berat pening kepala tu lain macam . check² satu terang satu kabur . hari² check sampai seminggu last guna digital tulis 3w+ . alhamdulillah baby da 7 bulan skrg, anak 1st 🥰 selepas 1 tahun 9 bulan berkahwin baru dapat anak . syukur 🥰

3y ago

saya check waktu mlam pagi² tak sempat nak check bab kerja .

Kalau kita jenis yg period normal bilangan hari atau kebiasaan kita tau bila dtg haid n bila abis, dan regularly dtg tiap2 bulan, lps seminggu lewat dtg haid, boleh test dh guna upt. Better buat time pagi2 baru bgun tido,malam sebelum test tu kurangkan minum air. Result dpt lebih tepat

sy cek sblum trikh period sbb ad kluar darah spotting ingt period , keesokannya kluar setitik dua perut da start lain test tgk naik double line tunggu lg betul2 delay tarikh period dlm dua hari buat test lg naik double line lg terang sikit drpd yg first. skrg da 7weeks.

setiap bulan check after kahwin. sebab makcik husband ( dia nurse hospital bersalin ) dia kata ada certain orang yg takde tanda apa apa pun tapi pregnant ., better selalu check. dan tak sangka saya salah seorang yg macam tu😅 alahan takde pun, tahu² pregnant.

sebelum period sy test upt sbb naluri hati kata sy pregnant 😆 2 anak semua mcm tu . nasib betul naluri hati seorang ibu . 😁 ank first 5x test upt walaupun dh thu pregnant . sbb excited kan 🤣 ank kedua 10x hahahaha lagi excited . 😂