Apa yang anda lakukan sekiranya...

Hi semua selamat tengah hari🙋 Min nak tanya lah, apa agaknya yang anda lakukan bila anda mengalami 'period cramp' ya?🤔 Min paling tak tahan kalau first dan second day period cramp. Sebab min tak boleh bangun dari katil dan selalunya akan berselubung dalam selimut dengan botol yang diisi air panas dan letak pada kawasan yang sakit tau sampai tertidur😥 Jom kongsikan bersama di bawah. Mungkin ada cara lain yang kita tak tahu dan orang lain tahu kan😉

Apa yang anda lakukan sekiranya...
42 Balas

menjeritx smbil bntal telgkup kt muka,sbb trlaku skit,xambil apx ubt,cuma ambil air pns ltk dlm botol dn blut ngn kain utk tuam..slalu kne 2h awal uzur..brkurung dlm bilik,xlalu mkn,asyik trse nk buang air bsr,njis brbuih n cair,pitam, sjk kwen dh hlg dh skit sggugut tu..Alhmdllh..

nangis kalau xthn. geram. sblm kawin dulu ikat perut dgn tuala. tpi skrg xda suma tu. kalau bole cara duduk suka tutup perut tu dgn kaki. xda bt bnyk benda pn. stkt jaga kebersihan, jaga makan.. masih aktif mcm biasa.. x selesa tu adalah. enjoy the moment

Sapu minyak panas, kemudian tuam air panas dlm botol, letak di pusat beberapa minit dan bahagian yg sakit, buat selesai sampai air dah suam biasa.. teruskan dgn yoga melancarkan period.. Alhamdulillah segar seperti sediakala 🤩..

klu tlmpau sakit sgt,sy minum air coke 1 tin. x lame pastu trus kua darah period yg ketul2 tu. lega trus dan ilang sakit bwh perut tu lepas darah ketul2 tu keluar. . tp sakit pgg tetap ade la.. lain org lain care..

tuam dgn botol berisi air panas . dan sapu minyak panas ... dan tidur.... kalau kuat sgt telan panadol dulu baru tidur

ltak myk angin, g keja xbecakap gn sapa2 pun.. balik keja pkai stokin pkai sweater tido.. hri ke-3 akn okay dh

Sy mkm panadol actifast 2 biji skli. Hahaha. Sy ni jenis jarang makan panadol. So rasa bkesan jgk

Biasanya saya sapu minyak angin,baring @ tidur sekejap.Alhamdulillah ok lepas tue.

bertungku..elakkn perut lapar. sebab kalau persan kalau perut lapas lagi sakit.

Tuam dgn air panas atau letak minyak angin #TAPactiveusers #TAPSupermoms