Jangan tipu! Ni cita-cita semua orang waktu kecik-kecik dulu kan😏

Hi semua selamat petang😘 Min tau mesti waktu kecik-kecik semua orang ada imaginasi yang sama kan🤭 Lepastu ada yang cita-cita ni bawa sampai ke sekolah lagi😆 Pilihan pertama, kedua, ketiga lagi😝 Haah korang dulu pilih yang mana? Komen bawah jom!👇

Jangan tipu! Ni cita-cita semua orang waktu kecik-kecik dulu kan😏
199 Balas

dari kecil sy xada cita2 ,sbb cita2 sy ikut kehendak org tua tp sy xsalahkan org tua biasa la diorg nak yg terbaik ibu sy dlu nak saya jadi cikgu,doktor @pereka fesyen sbb sy pandai melukis ayah pulak nak sy jdi cikgu tp semua tu xkesampaian mak meninggal umr sy 15 tahun ayah pulak sakit jantung dn xberkerja sbb selama tu mak yg berkerja keras sementara tu sy ada 2 adik sorang lelaki berhenti sbb xmampu so dia kerja dan sy berkahwin adik bongsu tinggl ngan sy dan sy yg tanggung semua sekolah setelah arwah beliau meninggal sy umr 19t doa kan semoga adik sy tahun ni lulus spm tinggal tahun ni je

Sy dulu2 cita2 mcm saintis ngekkk xpandai pun dengan arkitek tapi sy sndri xtau apatu masa kecil,cuma tau nama tu unik. Dengan jadi ahli kaji purba yg sapu2 batu tu cek fosil kengkonon ada peninggalan zaman dulu..juga penyiasat persendirian ngekk hahahah lawak lh sy dulu2.. Pemberita pun ada juga..Amboii Lahaii zaman budak2 ku.. tapi ini tak tipu betul k.. 😂 Skrg ni cita2 sy dah lain.. Dulu tu sbb trpngaruh dgn kakak sulung dgn cerita dkt channel geografi...Dgn katun jackie chan

dulu masa sekolah rendah cita2 nak jadi lawyer. lps abis SPM, amik ujian pre-medic nak jadi doktor. tapi sedar diri ni penakut & lemah semangat tgk org cedera parah, last2 jadi jurutera kerja bwh matahari terik 😁

semua pn bukan hihi..dulu cita2 mau jdi otromen,yala budak kn haha..smua crta otromen saya round abis dulu..mebius ka,dyna ka,tiga ka,zero ka,bapa ultra smua sa tingu...smpai beg skola pn otromen ba pdhal sumandak..

nak sangat jadi polis tapi tdk kesampaian , jadi polis ruma pun jadi la kejar ank2 waktu main sorok2 suruh tdur 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

dulu masa umur 5tahun nak jadi ahli astronomi..gara2 suka tengok langit..siang tengok awan bergerak..malam tengok bintang. 🤭😂

sy nk jd angkasawan sampai lh skolah menengah baru logik skit fikir nk jd guru tadika.. tp x kesampaian...😁

dulu cita2 nak jd polis.. lpstu nak jd pramugari.. tp akhir nya , skg ada kedai makan sendiri dgn suami 🤭

cita2 sy nk jd seorang ibu. alhamdulillah skrg sedang hamil anak first, due next month. doakan ye mommies!

nak jd navy.. 😂😂😂✌tp jd lain..graduate course lain..kje lain..hihi..😆😆😆😂😂✌