czer atau normal

semua org nak beranak normal , walaupun sakit yang teramat . rela masuk ubat kena paksa asalkan dpt beranak normal . czer plak lambat nak sembuh . .

14 Balas

Bagus kalau kita boleh MAKE SURE yg kita ni boleh PILIH utk bersalin normal or czer.. Sya pun plan sja mahu brsalin normal.. YAKIN sgt dpt bersalin normal.. In the end kena potong jga.. Sbb Allah belum izinkn sya bersalin normal.. Kita tdak akn tau apa akn jd bila masa tu sda dtg.. Sya try 18hours lepas induced mnunggu2 tak jga buka bukaan tu.. So Sya dan suami decided utk czer shja ASAL BABY SELAMAT & SIHAT. ITU PENTING.. Klu manjaaaa sgt2 tak susah la nak jga luka czer tu.. Sya okay ja... lepas 7hri boleh dah berdiri tegak.. Jga baby lgi bgun tiap mlm.. Relax ja.. First baby ya.. now baby dah 2bulan+😊 Nasib sya bukan jenis yg manja2 lembut2.. Payah jdinya nti🤣🤭so,,,.... Dont expect too much la ya.. Doa sja semoga dipermudahkan proses bersalin tu.. Normal atau czer last2 nti dua2 akan baik pulih jga.. Takda beza sgt.. ibu kena kuat ja.. 💪🏿

1y ago

Moga saya ada kekuatan macam awak kalo betul czer tu rezeki saya 13 January nie nanti.

Setiap ibu yg mngdung mesti nk brsalin normal tp apakah daya bila terpaksa pilih czer untk keselamatn diri n baby.. Macam sy mula2 dah masuk lbour room untk beranak normal tp dah dkt 10jam bukaan still 5cm,doktor tkt baby lemas n sy tk larat nk than sakit..sy pn masa tu dh hbis tenaga than contrction so trpksa laa czer..Bila tngah czer dngr baby ngis jee trus lega hati,ngis sbb baby selamat keluar 😊..

5y ago

😊😊😊

sy baru sczer bersalin yg pertama baru 48 hari..sy kena induse.. plan doktor cuba normal..tp xdpt sbbair ketuban pecah awal... bukaan masih still 3-4 selama 7 jam.. so dengan redha dlm terpaksa kena sczer...dengan sakit age dari pagi selepas subuh jam 6.30 pg 8.7.2019.. lpas subuh hingga lah jam 10 pg 9.7.2019.. lebih 24 jam tahan sakit.. pengalaman yg dpt dilupakn..

sy dh rase dua2...ank 1-3 normal, yg ke 4 czer sbb besar 4.5kg..yg kelima bru brsalin czer jgk, sbb tiba2 bby berpusing (songsang) lps 3cm jln bukak diinduced...kita hnya mampu merancang, Allah yg tentukan segalanya...nasib ada suami yg betul2 jg time berpantang, jd x seksa sgt rasa walaupun czer...yg penting kite kena kuat emosi dan fizikal

Hakak dedua dah rasa normal and czer.. klu akk pilih normal walaupon lama berjam2 sakit.. bila bby keluar terus perrr lega.... tp bila czer lepas abis ye bius halah halah halah 😥😥😥😥 sakit nyut2 rasa perut nak cicir pon ada pgerakkan terbatas 😅😅😅😅

5y ago

Entah la akk rasa mmg czer 2minggu akk sakit dekat atas luka bukan dkt luka czer 🤣🤣🤣 2minggu nangis hahahahahah

Sy 2 2 dah rasa. Apa2 pun ikut ckp doc pakar. Biasanya czer sbb nak selamatkan baby. Masa sy emergency sbb fetal distress. Sy dah xkisah lagi masa tu doc nak buat apa, yg penting anak sy dpt keluar dgn selamat. Anak ke 2 dan 3 sy bersalin normal.

Ya betul normal senang wlaupun nk teran tu perlu tenaga yg kuat... Lps tu da boleh gerak brjln nk jaga senang hanya perlu jaga mkn minum... Semoga ibu2 Dan bayi semua selamat dipermudahkn bersalin ya..

Better normal. Ank first dh kne czer susah nak jaga luka czer masa dlm pantang dgn bby kne kuning, susu kan baby mcm2 lagi.. minta2 no2 ni diizinkan bersalin normal .. amin

Sy alhamdulillah rezeki dua2 dh rasa...dua2 cara ad pro n cons sis...dua2 pn x de masalah sbnrny, cuma cezer berparut smpai bila2...yg penting pantang kena jaga la...huhu

5y ago

InsyaAllah Aamiin3x 🤲

Sy sis dri ank prtma smpi no.5 normal semuanyaa...tp yg no.6 ni dlm kandungan mybe czer kot..tkut jg czer ni walaupn x perna rasa