Czer dan normal

Nak tnya mommies. Kalau beranak czer kena tahan brp hari ya dkat hospital? Sbb yg normal biasanya keluar hspital lebih awal. Knp czer lambat keluar? Ke ada juga yg czer tp keluar hospital awal?

2 Balas

Czer normally 2-3 hari sebab doktor nak makesure luka xde terbuka, xde masalah pendarahan dalaman. Nak make sure ibu bersalin tu dah kuat sikit ,dah berak . Tahan 2-3 hari if semua nampak okay, takde side effect apa apa ,dr akn bg balik dgn senang hati. Cuma if ada masalah dia akan tahan lagi beberapa hari utk dipantau. Itu berdasarkan pengalaman saya as czer mom . Hope membantu 😇

2-3 hari. Dr nak pastikan kita dah kentut ke berak (tak ingat dah orang citer) and kita dah boleh gerak/jalan sendiri. lain2 sebab tak pasti sebab Sy normal