Pija profile icon
PlatinumPlatinum

Pija, Malaysia

Ahli VIP

About Pija

Mama kepada farish, farisya, qisya. adik coming soon

Posts(10)
Replies(233)
Articles(0)

Moment melahirkan anak no4...

Dulu masa bsalin adam.. mintak air.. dia bg 4-5titik ye.. ? bersalin adik baby ni xpyh mintak dia bg air sejuk 3cwn ??. Cuma dlm l. Room lapo kebulur ?? sampai perut masuk angin... sampai hr nie xhilang angin ea.. bsalin adik baby kali nie walaupon lama.. sgt mudah.. siap kautim ngan doc xnak masuk l. Room awal.. masa tu dah 4cm tp xsakit..doc just booking L. Room ye... 9/4 pepagi nurse dah suruh mandi, mkn sesiap, nak masuk l. Room. Tahu x apa perasaan bila xsakit then kena serah diri masuk l. Room awal ??? Alhamdulillah masuk l. Room di pantau oleh pakar sbb pernah czer sebelum nie..... dok l. Room... asyik dgr push push push and tangisan baby... 7-8 org dah bsalin .den masih 5cm sakit pon x.. lepas doc pecahkan ketuban... and drip ubat.. still boleh senyum lagi.. ? tp contration kuat kat ctg.. doc tanya awak xsakit ke?????bila ko jwb xsakit ? maka dengan itu dos dinaikkan.. penat tggu contration... masa 6cm.. baby tido.. doc cuba gerak² kan dia.. masa dia seluk.. kepala dah kat bawah... and doc kata rambut bby panjang.. doc tarik2 rambut dia suruh dia bgn ??? memula xcaya pon doc kata rambut dia panjang sebab anak lain. Semua rambut sedih... ok 7cm dah rasa contration.. and nak yak yak yak... so doc check dah 8cm okkkk puan boleh pushhhh ??? hakak xpandai pushhhhhhh ok ekekekek 5kali push baru dia muncul ??? omel sgt adik baby 3.1kg ye.. dgr rambut lebat.. wan kata uri dia lebar and tali pusat dia panjang mcm apak dia.... dia lahir pukul 2.47ptg.. and dia sorang ye lahir siang ? abg kakak semua lahir mlm.. walaupon senang lahirkan dia.. tp mama dia tetap ada kenangan pahit di l. Room fuhhhh mercikkkk sakit dia.. mcm nak bsalin sorang lagi... 3kali tukar cadar..sbb darah keluar mcm air paip... tp bkn fresh blood..... maka hakak dikobok bagaikan ayam yg dah ampuih hahahahaha..... meraung jap leleh air mata ??????? byk gila darah beku ?walaupon jahit sikit tp bila dah siap jahit and kena kobok.perrhhhhh bengkak luka jahitan ok..... pukul 5 baru naik wad.... call apak ea bg tahu dah bsalin.. dia xcaya ??? sbb masa kol2 dia tanya kauter.. org kauter ckp 6cm lambat lagi dah bsalin tu ? pastu dia tanya lagi ckp lah bebetul jgn memain ?.. boleh plk den nak memain ? den tgh sakit nie... tingtong darah byk keluar ?..... #pengalaman #melahirkan #anakno4

Read more
Super Mum
 profile icon
Write a reply