Mandikan baby

Hi semua, nak tanya newborn baby leh mandikan ke lepas balik rumah? Or kena tunggu sampai umbilical cord keluar?

4 Balas

Newborn ni tak perlu mandi over sangat. Basah kan dia dengan air suam kejap2 pon dah okay. pusat tu sis kena sapu dgn ubat pusat yang hosp bagi. Tu dua kali sehari. Cuci bersih keliling pusat & tali pusat tu. Nanti dia akan tertanggal sendiri. Waktu baik mandikan baby pkl 9-11 pagi.

5y ago

Ur welcome 😇

Kena mandikan 2 kali sehari. Bukan mandi beria pun. Tak guna sabun pun tak apa. Pusat tu bersihkan selalu

Boleh. Kena mandikan kang dia tak selesa pulak. 😊

Mndikan dengan air suam..