Ibu mengandung tak boleh duduk di tangga?

Hi semua mommies🥰 Pernah dengar tak ayat di bawah ni ya🤔 Min dulu waktu mengandung, arwah mak mertua tak bagi duduk dekat bahagian tangga rumah😟 Arwah kata, kalau duduk dekat tangga nanti nak bersalin nanti susah😶 Lepastu min bersalin 9 jam dalam labour room😭 Ada kaitan ke ya mommies rasa?😅 Jom kongsikan pendapat di bawah😄

Ibu mengandung tak boleh duduk di tangga?
36 Balas

MITOS. Org tua2 dulu byk berkias dlm pantang larang nie. xelok duduk kt tangga sbb takut jatuh. tangga kn laluan turun naik. duduk la di kerusi kenapa nk duduk di tangga 😁. Saya bersalin ank sulung 16 jam dalam LR,xduduk kt tangga pun masa mengandung.