Ibu mengandung tak boleh duduk di tangga?

Hi semua mommies🥰 Pernah dengar tak ayat di bawah ni ya🤔 Min dulu waktu mengandung, arwah mak mertua tak bagi duduk dekat bahagian tangga rumah😟 Arwah kata, kalau duduk dekat tangga nanti nak bersalin nanti susah😶 Lepastu min bersalin 9 jam dalam labour room😭 Ada kaitan ke ya mommies rasa?😅 Jom kongsikan pendapat di bawah😄

Ibu mengandung tak boleh duduk di tangga?
36 Balas

Br smlm fmly mertua ckp psl pantang larang org mengandung ni. Ni salah satunya. Xboleh duk kt tangga, xboleh menunggu kt pintu rumah, xboleh turun/naik tangga halfway. Semuanya sbb nk elak proses bersalin jd lambat la, false alarm la, nk bersalin tu pastu half way, patah balik la. Kita mungkin rs benda cm mengarut tp takde salah pun ikut ckp org2 tua. Mungkin ada bahayanya kalau kta duduk kt tangga, salah duduk kang boleh sebabkan pendarahan ke. Kalau menunggu kt pintu tu, org nmpk xsenonoh ke dgn keadaan perut memboyot. Whatever la sbb2 pantang larang tu, pd saya..ikutkan je kata org tua sbb KATA2 TU DOA..dan LAW OF ATTRACTION..apa yg minda kita attract, itu yg boleh terjadi..so, fikir yg baik, cakap yg baik, doa yg baik2..insyaAllah semua yg jadi pun yg baik2..