Hi ibu yang berada pada trimester pertama. Baca ni!

Hi semua ibu-ibu TAP yang disayangi😘 Khususnya kepada ibu yang berada pada trimester pertama🤰 Ini wajib ibu ayah tahu tau ☝️ Amalkan pemakanan-pemakanan di bawah ini kerana ianya banyak khasiat yang dapat membantu perkembangan dan pertumbuhan bayi yang sihat tau👶 Bayi yang sihat bermula daripada pemakanan yang betul ya ibu ayah! Jangan lupa jadikan 'Penanda/Follow Post' post ini untuk rujukan masa hadapan ya😉

Hi ibu yang berada pada trimester pertama. Baca ni!
52 Balas

Sy plak sblm mengandung mmg buat keto diet drpd bln 2/2021 smp bile dpt tahu mengandung awal bln ni🙂. Berat dr 84.5kg smp turun kpd 63.85kg (20kg++). Sy amalkan One Meal A Day smp sekrg. Alhamdulillah tiada mual2 cm sekrg kene amik susu sbg intake utama. 1st baby pd usia sy 42thn setelah 13.5th berkahwin 💪💪💪. Alhamdulillah berkat doa semua. Moga berjalan lancar😍.

3y ago

тaнnιaн ѕιѕ😇😇😇

Normal Ke Trimester Pertama Nie Asik Nak Tido , Tengok Nasi Pun Mual , Lagi Rasa Benda Manis... Tapi Pada Buah² Ok Pulak Tuh...

3y ago

normal wak. kita ni lagi lah sekarang masuk trimester kedua hilang mabuk kejap je, dah nak akhir trimester kedua datang balik mabuk dia.. haduii.. buat kerja sikit, cepat penat..

Ya memng mcm tu .. nk masuk dapur pn x boleh .. muntah, x lalu mkn trutama nasi. Sy smp warded.. ni dh masuk 4 bulan okay dh. Sabar ya, selalu selawat

mcm mna ye klau xda selera lgsg nk mkn? mkn je nk muntah, mkn je mual, perut rasa berangin je smpai xselesa🥴

3y ago

Makan buah2.. Kene makan utk bby..

Tula pksa jgk perut mkn tp Mst xthn lma.. 😩Kdng rs xlrt nk menanggung pasa pertama ni

hi. hari tu saya ada termakan betik. masih boleh selamat ke baby kat dlm

4y ago

oh yeke. terima kasih

boleh ke mkn buah belimbing buluh ,sis trliur buah tu ,petikk kt depan rumah .

nak tanya . jamu apa yg sesuai untuk dalam pantang selain dari air mancur ye ?

3y ago

dr imelda tak bagi makan jamu,cukup makan buah buahan je

alhamdulillah mmg makan makanan dlm list trimester pertama ni.

sya asyik baring dgn tidur ja, xpa ka?

3y ago

saya pun Sama baring & tdo saja