Ibu hamil kena aktif tau! Jangan duduk diam saja~

Hi semua bakal ibu-ibu TAP 🤰 Jangan lupa ya untuk bergerak lebih sikit waktu pregnant ni🥰 Ibu aktif dapat buat bayi dalam kandungan pon aktif dan kurangkan semua ni😍 Jom tengok bawah okay😉 *NOTA : LIKE & IKUT POST INI sebagai rujukan masa hadapan.

Ibu hamil kena aktif tau! Jangan duduk diam saja~
10 Balas

Sya start pagi duduk ambik angin pagi kt dpan rumah, lpas tu trus mandi, dh nk msuk tngah hri start msak untuk tngah hri, petang pkul 2 start buat kuih klau rajin, tpi seminggu tu dpat buat kuih smpai 4,5 kli tak leju rsanya😁, nnti pkul 4@5 klau hri kurang panas, jalan2 kwasan rumah, buat exercise skit, lega rsanya, malam start masak lgi, dh mkan apa smua, kemas dpur dh kemas dpur bersihkn bdan trus tdo, esok smbung lgi rutin biasa, smpai kn ada orng tegur tak penat ke buat rutin mcam tu hri² time preggy, sya jwap dh biasa je, orng lain pula risau tngok Perut dh besar msih aktif mcam tu, orng tua bnyak ckp klau kita slalu aktif kn badan, biasa nya cpat Dan senang untuk proses bersalin nnti, hrap dipermudahkn urusan bersalin sya nnti akan tiba🤗

sy masa first baby sgt lah aktif. bila masuk second ni, bdn sy rasa lemah je. bdn sakit2. pinggang sakit, punggung sakit. bila paksa buat kerja rumah, lagi tmbh sakit bdn sy ni. kdg smpai nangis bgthu kt husband. sakit dia tu tk penah sy rasa. padahal skrg baru 4 bulan.

3y ago

sama situasi juga .. doc pon nasihatkn supaya berehat jgn pksa untuk aktif ..

baik... alhamdulillah pg ni saya tak penat pagi. riadah jalan kaki 1km (23 minit)di Tmn Malaysia. Hongeh juga naik bukit. Tak sedap badan masa jalan , saya rehat di bangku di taman. 😊

tak boleh berhenti mesin, mencakar dan membakar rumput kering... sekarang sudah 24 hari berpantang.. rindu waktu mengandung tapi penat hehehe tapi seronok!

sy pregnant dua²ank aktif..buat kerja rmh xhenti².rehat kejap,buat balik.skrg ni dua² ank aktif.

mengandung ank pertma dlu suka berjln2 ..tgok pemandgan berjln kaki smpai g tgok gua niah ..

yup ikut kesihatan masing2..

Saya cepat penat la

Ikut kemampuan juga

yaaa