39minggu bukaan 2cm

Hi semua, doakan saya ya cpt bersalin serta dipermudahkan juga. Sy skrg masih dkt rumah. Hari tu dh 2 kali pergi hospital. 1st sbb contraction 10minit sekali selama 5-6jam. 2nd pergi hosp sbb ada keluar lendir kuning dgn coklat sikit. Tapi sbb bukaan 2cm tapi tak sakit, doktor minta balik je rumah. Sy skrg x kisah nk kena induce ke atau natural birth ke. Cuma saya harap sgt kawan2 doakan supaya saya segera bersalin. Bukan xnak bersabar, kali ni sy alami sakit tulang pubis yg sgt teruk. Jadi agak susah saya nak enjoy dgn feeling ni sbb dh 2 bulan sakit yg teramat, kadang terpaksa seret kaki untuk berjalan, sampai menitiskan air mata. Kadang tahan sakit sampai terketap gigi. Bukanlah saya nak kata induce tu tak sakit, tapi masa bersalin anak sulung dulu tanpa induce pun sy dh mengalami sakit yg teramat sgt dlm hidup sy, tumpah darah dan 50/50 juga masa tu. So kali ni saya redha je cara apa pun bersalin, sebab mmg itu semua ibu2 akan lalui juga untuk melahirkan zuriat kan. Doa yg saya harapkan, dipermudahkan dan dipercepatkan proses bersalinkan anak ke2 saya ni 🤲🏻 Moga Allah berikan petunjuk yg nyata untuk saya yakin pergi ke hospital lagi utk bersalin.

2 Balas

semoga dipermudahkan segala urusan sis..takpe ..saya faham apa prasaan sis

2y ago

Amiin amiin. Terima kasih sbb memahami ❤️❤️

moga dipermudahkan urusannya ❤️

2y ago

Amiin amiin. Terima kasihhh ❤️❤️❤️❤️