Tolong doakan sy dipermudahkan bersalin

Due date sy 20/7/2022, tapi 13/7/2022 doktor panggil sy masuk ward n kena induce. Skrg baby yg ke3, anak ke2 dh umur 16 tahun skrg. Dua² anak sblm ni bersalin normal je, masuk hospital tak sampai stgh hari dh bersalin. Harap² time induce tu sakitnya cuma +- sama dgn bersalin biasa mcm sblm ni. 🥶 Sesiapa saja yg baca ni tolong doakan dipermudahkan urusan sy bersalin ya. 🤗❤️ Kalau tiba² dapat bersalin normal sblm di'induce tu lagi bagus. Terima kasih semua yg mendoakan. Semoga mommies semua pun dipermudahkan urusan bersalin. Amiin³ ya rabbal 'alamiin. ❤️👶🏻🤗

5 Balas

Saya baru bersalin 1/7 anak ke tiga.Pecah air ketuban tapi tak rasa sakit kontraksi langsung,dan doktor induced melalui iv ubat cecair tu masuk melalui jarum yang dicucuk di tangan. kehamilan sebelum ni saya pernah merasa kontraksi secara semulajadi rasa sakit nak bersalin tu kedua-duanya sama sahaja...tak kira induced atau sakit secara semula jadi. Think positif dan semoga dipermudahkan segala urusan 😊

Salam. Moga dipermudah urusan ya mommy. Saya masa bersalin kena induce sebab bukaan lambat buka. So makan masa juga la. Apa² pun banyakkan berdoa dan cakap dengan baby supaya keluar sebelum due ye 😊

Semoga dipermudahkn urusan bersalin.. mana tahu ad rezeki bby kluar sblom induce kann 🤲🏻🤲🏻

sama plak due kita,yp blom ada tanda2 lagi saya nie

kenapa kene warded awal

2y ago

doktor cakap ada sangkut kencing manis slps minum air gula kali kedua bberapa bln lps.. so kena bersalin awal n tak blh tunggu sampai due date.. lagipula dr bln lps lagi baby mmg dh berada di position rendah sgt mcm dh smpai masa nk bersalin da.. gi appointment hospital 4 hari lps doktor tengok perut pn dia rasa bimbang mcm baby dh nk kuar anytime je..