3cm bukaan

Doakan saya cpt bersalin. Taktahan contraction. Dah induce dh teruk sgt sakit😭

9 Balas

byk bacekan doa nabi yunus ye puan....sy smlm pegi hosp sakit biase² je kat bwh...knonnye g nk cek jln je...skli cek dah 3cm...kne than wad trus....kol8 pagi cek jln dah 5cm...kne tgu d wad sbb lbr penuh...tgu lah spai kol9..smbil lyn cntrction 5mnit skli...dah xthan sgt,sruh doc cek jln lg...bru 6cm..pastu trus doc pecahkan ketuban...trun lbr dah 8cm..misi² bwh prepair xsmpat siap...dah 10cm...kpla dah npak....trus push 3 4kali kluar lah sketul sberat 3.2kg tnpa jahit n koyak....sy xde amal petua ape²...just dari spai spital hgga slmat bsalin dgn mudahnye..sy bacekan doa nabi yunus jee...mmg xbenti bace tu...

Semoga dipermudahkan sis, saya baru lepas bersalin dan baru bangun dari tidur sebab tak ada energy bleeding non stop. In shaa Allah sis boleh, kuat diri kita ni sebenarnya sebagai ibu, dah 9 bulan kita carry masha Allah lagi sikit saja dah dapat jumpak baby. Sis kuat ameeennnn

1y ago

amin amin amin. tahniah sis. saya dh 4 hari tahan contraction. semalam paling sakit sebab masuk ubat. baru 3cm. harini taktau brpa. doa saya bersslin harini ya. sakit sgt 😭

banyak2 istigfarr ye sis...sy doakan semoga lancar persalinan sis❤️nantik dah bersalin bagi tau ye sis🤭doa kan sy jugak semoga baby keluar sebelum due 20/3,tak sabar nak jumpa baby🤣

1y ago

Alhamdulillah sy bersalin 30/3 lebih 10 hari dia dekat dalam...tu pun dia keluar dirumah masa nak bersiap pergi ke hospital🤭sekarang dah 2 bulan BB 6kg🫶 Baby Girl❤️

saya pun tgh tggu bukaan jln. skrg 2cm. doakan saya jugak ye. dan sy doakan awk dipermudahkan bersalin.

alhamdulillah dah selamat bersalin selepas 4 hari berkampung dekat hospital. 🤲

1y ago

alhamdulillah tahniah awak..selamat jgk melahirkan..selamat berpantangg

Semoga dipermudahkan 💪🏻💪🏻💪🏻

1y ago

amin

smoga dpmudhkan dn slmt smua nya🤲❤️

1y ago

amin.. harp dpt bersslin harini

Zikir ni sis. Semoga Allah permudahkan.

1y ago

terima kasih puan 😭

sis mcm.mna dah bersalin ke?

1y ago

alhamdulillah tahniahhhhh