Keluar lendir darah 39w4d..

Hai semua.. nak tanya selalunya ambil masa berapa lama eh baby nk keluar? Pagi tdi keluar lendir darah dh pergi hospital lps tu doc bagi balik sbb takda sakit contraction.. ctg baby pun ok.. bukaan bru 1cm.. doc pesan kalau sakit 5 minit sekali atau ada turun air bru pergi balik.. lama lagi ke nk tunggu baby keluar? Sorry tanya ni anak 2nd.. anak 1st dlu postdate kena induce.. tak rasa turun darah mcm ni.. Update : sy dh bersalin 14/9/23.. due 17/9/23.. tq semua yg respon.. lps balik dri hospital terus sakit sikit².. tahan sakit dari ptg sampai pkul 3am lps tu trus g hospital.. sampai hospital bru buka 2-3cm doc bagi ubat thn sakit.. sambil tido sambil lyn sakit.. lps tu dlm pkul 6.30am tak tahan sngt doc check dh 8cm.. trus tolak lr.. 6.42 dh lahir.. #ingintahu #bantusharing

14 Balas

Alhamdulillah, akhirnya tanda² yg ditunggu untuk ibu² bersalin turun jugak. Sementara menunggu bukaan jalan, sis boleh buat beberapa senaman untuk mempercepatkan bukaan jalan. Antaranya senaman kupu-kupu atau turun naik tangga. Senaman kupu-kupu ni sis boleh tengok dekat tiktok/youtube mcm mana cara nak buat. Antara senaman yg boleh buat bukaan jalan cepat jugak

Saya 5/9 turun darah lendir x boleh balik anak kdua . Sbp czer anak first . Bukaan dh 3 cm . Dari kul 8pagi . Pukul 6 start kontraksi main2 . Then pukul 7 dh 5cm , mmg x balik . Wlupun wad pnuh . Tunggu dkt pac dri kul 12 tghhari ya . Smpi pukul 11 mlm dh bersalin . Mmg cpt . Tapi yala lain org x sama. Ada cpt n lambat . Tpi klu dh kluar tanda2 tu baik standby je

Eh,Sama Macam Kes Sy Laa Sis.. Sy Keluar Lendir Darah Tu Pagi Xde Sakit Doktor Suruh Balik.. Dalam Tengahari Dah Sakit Setiap 5Minit, Dalam Tengah Sakit Tu Sy Banyakkan Berjalan Laa Ketuk Ketampi La.. Ngam Pukul 3 Lebih Sampai Hospital Balik,Doktor Cek Dah Buka 7CM.. Petang Pukul 5Lebih Beranak..

8mo ago

mudahnye sis bersalin..smoga sy pon mudah

lain orang lain cara beranak dia. kawan saya turun darah 3 hari baru dapat bersalin. saya turun darah tengahari, malam tu dah bersalin. sementara tak sakit contraction ni awak banyakkan bergerak. turun naik tanggal. nanti dah rasa contraction takut sampai tak boleh jalan pulak.

Pengalaman sy plak. mlm klua darah g cek hsptl doc cakap lama lagi. lagi seminggu lagi bersalin. balik rumah. pkul 3pagi dah mula rse sakit. tghari g hsptl cek dah buka 6cm. kelam kabut husben sbb mlm tu cek doc ckp lagi seminggu tup2 bby da nk klua haha. mcm2 gaya n ragam kan

Hai awk.. berapa lama baby nk keluar tu depend pada ibu.. ada yg amik masa berhari2.. ada yg amik masa sehari.. mcm sy, sy pecah air ketuban+darah pukul 2pagi, esoknya pukul 10mlm baru ada contraction, pukul 1check 3cm, Pukul 2pgi sy beranak..

mase saya sakit limit 5 minit skli bru pergi ., tanda malam tu saya tak pergi lagi hospital mase tu . lepas tu smapi hospital dah 6cm . alhamdulilah., tgh hari tu saya bersalin anak boboy . saya doakan permudahkn urusan awak ye aminn ..

setiap org xsama.mcm sy hr tu trn drh hr khamis(30hb) pg hr jumaat(31hb)mlm bru bersalin.13jam tahan sakit.betullh apa org ckp setiap ank sakitnya lain2.mcm sy hr tu bykkn berjln n amlkn doa nabi yunus selama menahan sakit.

depend. macam saya harini turun darah. esok tu bersalin awak. cuba awak berjalan byk. kalau boleh buat senaman awak buat senaman utk cepatkan bukaan. mandi sekerap yg mungkin. tido dlm posisi mengiring

Kawan saya lepas seminggu lebih turun darah pun tak bersalin lagi. Takde bukaan/active contraction so kena balik rumah. Last sekali dr induce sebab dah overdue.