Pernahkah bacaan HB ibu rendah?

Hi bakal mommies semua🥰 Pernah tak sewaktu hamil ini, bacaan HB ibu rendah?😰 Tolong jangan ambil mudah jika bacaan HB ibu rendah ya🙅 Kerana ini mungkin akan berlaku kepada ibu nanti👇 *NOTA : LIKE & IKUT POST ini untuk rujukan masa hadapan anda.

Pernahkah bacaan HB ibu rendah?
33 Balas

alhamdulillah first trim sampai second ni hb okay. hb start dari 12.3, 12, 11, lpstu brjaya naikkan balik 11.6. sy tgk balik apa yg sy mkn punca hb drop. Slh satunya dlm 1 bln tu sblum check up kk, sy ada mkn kismis hitam dgn anggur. Hb dari 12 drop ke 11. itu yg sy blh aware la, lps tu next appoint sy stop kismis hitam/anggur. sy mkn try jambu batu utk naikkn hb. First trim smpai skrg sy amalkan: 1. kurma ajwa/buah tin 2. oren sunkist/epal/dragonfruit/jambu batu 3. yogurt farmfresh /apa² brand 4. air masak (stiap hari jgn skip) 5. salad/tomato dll sayuran 6. kurangkan ais ( sy dlm sbulan 3-4x je mnum ais) 7. vitamin klinik Alhamdulillah now nk msuk 3 trim, sy nk amalkan tembikai merah. Doakan sy smoga sihat slalu yer ibu2. Ibu² blh la try apa yg sy amalkan. Simple je x susah tp kna konsisten ok 🥰

Hb sya memg rendah sngt. Dktor sruh mkn sehri 3biji selps sarapan pagi(kunyah) sekrg Hb ok alhamdullillah. dktor sruh mkn sehri 1bji selps sarapan pagi. kunyah tk pon isap. sya kunyah. Maltofer ni sedapnya 😋mcm kita mkn gula susu kambing. mcm awak @lin dktor awk ada bgtau dak mcm mna cra nk mkn maltofer. kena tnya dktor dlu ye

4y ago

hb berapa ya??

Sy pembawa beta talesimia. Hb pling tinggi pn 10. Stakat ni pling rendah 9.1.. Stakat ni doktor kata kekalkan hb sbab doktor pn xmengharap sangat hb sy naik😂. Doktor pn dah penat. Sy pun dah cuba mcm2 jnis ubat n mknan. Mkn daging smpai muak. Hari2 mkn sayur hijau.

pernah..ank second yg pling teruk..drop smpi 6..buat test smua xda sangkut ape2 pnyakit...skrg tgh hamil ank no3 pon drop juga..tp xsetruk ank no2..mkn mcm2 dh nk bg naik tp xnaik2 juga..😂

Pernah . Sebelum ni 11 lebih, 10 lebih je Tapi dah msuk 32 minggu ni hb naik 12 lebih . Syukur sangat . Sebab mkan macam macam nak bagi hb naik . Alhamdulillah . Allah permudahkan .

Masa mula² sj buka buku pink tu hb rendah. Gigih try n error makanan yg boleh naikkn hb. Alhamdulillah, bby tk memilih juga 🤣 semua benda uminya makan menjadi...

Memang. Hb low, dari anak 1st. Selalu suspect baby kecil. Sekarang lagilah. Hb paling tinggi pun 9.9 ja. Belum pernah sampai 10.

Pernah rendah.. 2bln nk bersalin Naik... n mse bersalin rendah Balik.. n mse bersalin sye tumpah darah teruk jgk la..

Skrg sedang alaminye #8weeks😢.. Mggu dpn nk checkup.. Harap2 HB naik, xdelh kene marah lg dgn misi

alhamdulillah setakat nih hb dari first pregnant sampai 7bulan tak pernah jatuh 10. 🤲🏻