Oh no! Jangan Ambil Ringan Ibu! Jom Alert Dengan Tanda-Tanda Ini!

⚠️Bahaya kalau diabaikan ya ibu semua! Ayuh sentiasa peka dengan sakit yang ibu alami ketika hamil. Ibu kena sentiasa berjaga-jaga dengan kesihatan ibu dan kandungan sepanjang ibu hamil dan jangan ambil mudah jika ada tanda-tanda ni👇 *NOTA : LIKE & IKUT POST INI sebagai rujukan masa hadapan.

Oh no! Jangan Ambil Ringan Ibu! Jom Alert Dengan Tanda-Tanda Ini!
2 Balas

Sya alami ni msa 35week 2days,terus bersalin 36week,kena tahan ward 3hri,

3y ago

Msa kat rumah tanda² memang takda trun sperti darah atau ketuban, tpi sluruh perut sya skit sngat dan kerap mengeras bahgian ari² pun teramat skit, sya tak sedap hti sya check kt hospital doktor seluk 2 kli sbb tak puas hti, dh 2cm buka, kena tahan ward 3hri, lpas dri 3hru tu pgi pkul 4 pendarahan ybg teruk, darah berketul kluar, pagi tu je dkat secawan darah sya kluar bnyak campur Dngan ketulan drah, smpai nk gi toilet nak cuci, darah tu jatuh kt lantai, doktor ngan misi panik smua, trus tolak sya msuk labour room 6cm dh buka, cun jga jantung baby lemah, 😥klau kerap skit perut Dan mengeras tu, bahgian ari² skit cpat² lh pgi check, takut pendarahan teruk mcam sya, klau kg bby 2kg keatas walaupun 35week tu normal boleh branak, tpi bby kategori pramatang lh,

👍🏻❤️