Susu Badan

Hi semua. Ada tips tak mcm mana nk perbanyakkan susu badan? Or mommy2 semua ada amik milk booster ke? Sebab berat baby sy tak naik cantik nurse cakap masa check up sebulan hari tu. Klu boleh mmg nk fully bf.. Maaf sbb ni anak pertama sy. So tkde pgalaman lg

8 Balas

Tips dia: -Niat nak susukan anak sampai 2 tahun -Jangan stress fikir kenapa anak tak kenyang anak tak itu tak ini semua. JANGAN -Selalu cakap kat susu aku nak susu banyak biar anak aku kenyang, sihat and gemok. -Nak amik milkbooster pun takde masalah sebab saya pun amik milkbooster tapi wajib minum air masak 2-3L sehari -Bila pam or direct, selalu cakap alhamdulillah untuk susu yg keluar, sebab itulah rezeki. InsyaAllah nanti susu makin lama makin banyak. Tak kisah susu tu dapat 2oz ke 3oz ke cakap je alhamdulillah. -Jangan stress or bandingkan kenapa susu kita sikit susu orang lain banyak. Azamkan and niat kalau orang tu boleh susu banyak. Kita pun boleh buat sama. Nanti meriahlah susunya Saya dah buat sebab tu saya bagi tips. Semuanya niat and buat tau sis :) tips ni jugak dari kakak ipar saya. Dari saya berpantang mengadu susu sikit semua. Dialah yg bagu saya semangat sampai susu saya meriah balik.

milkbooster : roti jagung @ jagung rebus, air halba, kurma hari2 biasa cuma minum air suam secukupnya. lps menyusu baby saya akan minum air, mkn nasi lauk byk cukup protein dan sayur,air milo, susu segar. yg ni yg serasi dgn badan saya. kena try n error. ibu pula xbleh stress , boleh ganggu supply susu

Milk booster rebus halba ngan kurma cina. Minum air bila dh suam. Mmg sgt2 bagus untuk tambah air susu. Jgn stress, nnti susu kurang

sy minum horlick and perbanyakkan minum air dan mkn buah epal stiap hari..alhamdulillah air susu byk sgt2..sis try lah..

Setahu sy milkbooster ni kena minum cukup air. Air masak, mknn yg berkuah. Maaf kalau sy silap info?

milk booster longan kering rebus dan minum. air soya pun boleh

Minum air rebusan longan kering & kurma merah/red dates.

Berat baby naik brp sis?org ckp minum air horlick