Turun berat badan

Hi. Tadi sy check up di kk utk kandungan 15 minggu. Berat badan turun 2kg berbanding masa pertama kali sy dtg check up. Ada tak ibu2 yg turun berat badan masa hamil? Sebab nurse di kk bising berat badan turun. Ada tips untuk naikkan berat badan tak?

6 Balas

Sy pun..2nd checkup trun 3kg berbanding 1st checkup. Ni duk timbang kt rumah pn makin trun. Selera mkn mmg kurang..xde slera nk mkn nasi pn. Tgk lauk feveret dlu2 pn xde nafsu nk mkn. Ingtkn dh msuk 2nd trimester ni makin bertambah selera..tp sama jee

Sme dgn sy sis.. misi selalu tgur setiap kali g check.. sy pon pelik sbb skrg trimester ke2.. sptutnya berat naik la kan 😅😅 sy dr smester prtama smpai skrg stiap minggu timbang berat turun smpai 500g/smnggu.. padahal makan okay je

Saya pun turun. Dari 70kg jadi 64 kg. Alahan teruk. Timbang kat rumah lepas 3 minggu baru ni 63kg pulak. Doktor cakap nanti mungkin akan naik bila alahan kurang dan selera makan dah bertambah.

Sy trun 5.6kg😇 Xtaw mcm mne nk bg naik blk...rasa mkn selera je

4y ago

Sy buka buku 8w berat 66kg 3 blm pertama drop loya muntah lps mkn zincofer tujar iberet baru ok. Sekrg dah 24w. 2w lepas timbang 64kg Hr ni selps 2w timbang turun 500gm now 63.5kg. Lain doktor lain advise. Kali ni kena dgn doktor berat tak cantik septtnya naiknyp turun. Mgu depan kena buat test tibi & tiroid. Risau saya😔.

Sama dengan saya.. Turun 1.5 kg.. 16 minggu

mkn coklat atau kek..mkn tngah lewat mlm