Berat Baby

Hi mommy2 semua. Saya nak tnya, mommy2 semua ada pengalaman tak, cara utk naikkn berat badan baby. Sbb sy bru lps check up baby sy sebulan. Tp berat baby saya tk mencapai berat yg spttnya. Wktu lahir berat bany sy 2.6kg. Skrg ni 3kg shj. ?. Buat masa skg, sy mmg bg susu ibu shj. Tk cmpur fm pun

1 Balas

Ms bagi susu tu, jgn tukar2 breast. Sbb susu awl tu Cair tak naikkan berat baby. Bagi smpai Kempis pun xpe..then baru tukar...baru dpt susu pekat..

4y ago

Ohh yeke sis. Selalu kalau normal, berapa lama ya mnyusu? Sbb baby sy mostly smpi setengah jam dia nk myusu. Maaf tnya, sbb ni baby frst sy, so tk byk pglaman lg. Tq ya sis :)