Ubat perancang

Hi ibu2 sekalian.. sy first mom, baby baru sebulan.. sy nk tny antara perancang pil dan cucuk depo mana lg ok yg x bt berat badan naik dan xganggu susu ibu sbb sy fully bf#seriusnanya #firstmom

1 Balas

setiap perancang tu ada side effect ikut bdn kita. mcm sye amek pil noriday masa mula2 sbb anak fully bf. berat setakat ni maintain je. x turun and x naik. lps tu anak makin besar sye tukar pil deselon sbb anak dh mula minum susu campur. berat maintain jugak, tapii susu mula drop. and ade bleeding on and off. lps tu now sye mkn oralcon, susu makin meriah, xde bleeding, berat maintain jugak. sye xamek depo sbb 1 bila x sesuai dgn bdn, akan jadi sentiasa bleeding, so sgt2 amek masa utk stop, ade org sampai 3bulan pon masih bleeding. ade org xde bleeding langsung. so kite akan jadi x selesa sbb kena sentiasa guna pad. lps tu doctor sye dh pesan jgn amek depo dulu masa lps bersalin, sbb sye jenis bdn besar, dia kata kalau kita ni jenis gemuk2 syomell jgn amek depo sbb depo akn buat bdn kita naik berganda2. tapi depo mmg x kacau susu bdn. tpi nurse tmpt sye suruh amek depo 😅

12mo ago

deselon dgn noriday kk bagi. oralcon sye beli sendiri sbb belum appointment date lagi